Dogadjaji Vesti Novi Sad

Klizalište na Štrandu otvoreno od 22. decembra

Klizalište na Štrandu je otvoreno od 22. decembra i radiće svaki dan od 10 do 19.30 sati. Kako obaveštavaju iz Gradskog zelenila, posetiocima će biti na raspolaganju i smena petkom i subotom od 20 do 21.30 sati.  Ljubitelji zimskih sportova imaće na raspolaganju klizalište na centralnom platou plaže Štrand, a uslovi ostaju nepromenjeni u odnosu na prošlu godinu. Ulaznice se neće  naplaćivati, dok je iznajmljivanje klizaljki ostalo na nivou od 100 dinara po smeni.

Zbog toplog vremena, 2. februara je privedena kraju zimska sezona na Štrandu. Zatvaranje klizališta uslovilo je neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine. I pored nešto kraće sezone u odnosu na prošlu godinu, poseta klizalištu premašila je sva očekivanja.

“Ulaznice drugu godinu uzastopno nismo naplaćivali, a broj iznajmljenih pari klizaljki iznosi preko 11.500. To praktično znači da je za četrdesetak dana u čarima klizanja na najlepšoj plaži na Dunavu uživalo između 20.000 i 30.000 Novosađana”, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

– Naša odluka da se ulaz na klizalište ne naplaćuje pokazala se prošle sezone kao pravi potez za Novi Sad. Posetilaca bilo mnogo više nego dok se ulaz na klizalište naplaćivao, a iznajmljivali smo po 350 pari klizaljki dnevno. Naš cilj je da Štrand živi i preko zime i da u njegovoj lepoti i tokom hladnih meseci uživa što više građana – kaže direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović.

klizaliste-na-strandu-2016
JKP Gradsko zelenilo

Iz Zelenila najavljuju da će, kao i svake zime, za posetioce Štranda biti otvoren lokal uz samo klizalište. Gradsko zelenilo Novi Sad izdaje objekat na Štrandu od 15. decembra do 15. aprila 2016. godine. Početna licitaciona cena je 150.000 dinara, a delatnosti koje su predviđene su: prodaja alkoholnih i bezalkoholnih pića i toplih napitaka, kao i priprema i prodaja sendviča i pica. Površina bašte koja se može postaviti uz lokal je 50 metara kvadratnih. Licitacija će biti održana u ponedeljak, 14. decembra u prostorijama Uprave Gradskog zelenila, na drugom spratu Spensa. Za 9 časova predviđena je registracija učesnika, a sat vremena kasnije biće održano javno nadmetanje. Kaucija u iznosu od 30% početne cene poslovnog objekta uplaćuje se do početka registracije učesnika i to na račun Preduzeća broj 105-800517-04 koji se vodi kod AIK banke , uz poziv na broj 0141-10323-8-1.

Iz Gradskog zelenila najavljuju humanitarne maskenbale tokom 2016. godine, kao i brojne manje i veće manifestacije. Tokom zime 2015/2016 na Štrandu će biti organizovane škole klizanja, i za odrasle i za decu. Za zimske radnosti je potrebna samo dobra volja, a poželjna je i dečija mašta.

Radno vreme klizališta na Štrandu je svakog dana od 10 do 19.30 časova.

Naslovna fotografija: Freetimephoto

Pogledajte i smene i cene klizanja na Spensu

Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


360 Shares
360 Shares
Share via
Copy link