Uncategorized

Otvoren Kineski festival svetla u Novom Sadu (FOTO)

Kineski festival svetla” svečano je otvoren juče, 23. januara u Novom Sadu u Limanskom parku. Festival je zvanično otvorila ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, a posetioci su uživali u magičnim svetlećim instalacijama koje će krasiti Limanski park sve do 16. februara.

Lampioni će biti uključeni svakog dana od 17 časova i ulaz za sve posetioce je besplatan. Saradnja sa Rakuten Viber, omiljenom globalnom aplikacijom za razmenu poruka, omogućila je besplatine stikere kako bismo mogli da podelimo radost Festivala i u svakodnevnoj komunikaciji. Stikeri će svima biti na raspolaganju od ponedeljka 27.januara.

Festivalom svetla ujedno se obeleževa i kineska Nova godina.

kineska nova godina

Ispred organizatora “Kineskog festivala svetla”, Balkanopolis centra za modernu tradiciju, osnivač Festivala, umetnik Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini i jedan je od ambasadora kulturne razmene između dve zemlje, izjavio je:

“Novi Sad je večeras jedan od retkih gradova u Evropi čiji će građani i posetioci imati priliku da uživaju u igri svetlosti koju je osmislila grupa umetnika iz provincije Sičuan koja sa sobom donosi duh tradicije i simbolike drevne Kine. Uveren sam da će “Kineski festival svetla” doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje veže tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi”.

kineska nova godina novi sad

Nakon Novog Sada, festival će biti otvoren u Beogradu, večeras, 24. januara u 16:40 časova na platou kod fontane „Ribar“ na Kalemegdanu, kako bi u 17:00 sati po beogradskom, a u ponoć po pekinškom vremenu uz odbrojavanje i veliki vatromet dočekali kinesku Novu godinu.

kineski festival svetla novi sad

Bićete izenađeni gde se sve na planeti Nova godina ne čeka 31. decembra

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link