Magazin Srbija

„Kićina braća“ preuzimaju tribinu Veljinih „Principa“

kica-partizan
Printscreen/Instagram/kicina.braca

Preteklih dana ime ubijenog vođe navijača „Alkatraza“ Ljubomira Markovića Kiće (39) čak nekoliko puta se našlo u centru pažnje javnosti i to kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo njegovo ime rekavši da će biti iznenađenje za javnost kako je on likvidiran, ali i nakon što se na južnoj tribini pojavila fracija „Za Kićinu braću“.

Kako nezvanično saznaje portal Nova.rs, iz grupe navijača koja se okupila pod imenom „Kićina braća“ stoji Miloš Radisavljević Kimi, nekadašnji vođa, koji je proteklih godina u navijačkoj ilegali.

Podsetimo, grupa navijača koja se okupila pod imenom „Kićina braća“ napravila je nedavno performans na Košutnjaku sa bakljama i skandiranjem, koji je brzo rasturila policija.

To je bio okidač za početak sukoba navijačkih grupa, koji se za sada odvija preko društvenih mreža, nakon čega se frakcija „South side 1970“ oglasila saopštenjem na Instagramu u kome navode, da pomenuta „Kićina braća“, žele da preuzmu vlast na na tribini, posle hapšenja Belivuka i rasturanja „Principa“ i slabljenja „Janjičara“, grupa koje su bile bliske Velji Nevolji.

„Obaveštenje za Grobarsku javnost !!!
GROBARI !!!
Saznali smo da najveći šljam grobarstva na čelu sa onima koji su oskrnavili naš hram fudbala, pokušava da iskoristi ovu situaciju i ponovo se organizuje. Šobić, Кimi, Rošavi, čak i Rade. Na tom sastanku je prisustvovao i Isaković koji je, iz njemu znanih razloga, isti napustio. Odlučeno je da uz slogan „Кićina braća“ i manipulacijom o Кićinom ubistvu krenu na sve grupe koje se sada nalaze na južnoj tribini. Braćo nećemo dozvoliti da se kancer koji je godinama uništavao grobarstvo i koji je uklonjen sa juga ponovo vrati. Nećemo dozvoliti da se na jug vrate oni koji su ubili Perović Ivana, oni koji su na jug doveli ustaše i osramotili i oskrnavili naš hram fudbla, ne dozvolimo im da se kite i manipulišu i zloupotrebe ime našeg pokojnog brata Кiće.
Nećemo dozvoliti da se vrate oni koji su prokockali pare za uhapšene grobare, šljam koji šuruju sa ciganima.

To je šljam koji od Partizana vidi samo korist a nikad ništa za Partizan dali nisu, čak su svojevremeno ojadili i butik i uzimali pare od prodaje karata kao i iz kutije za rad južne tribine. To isti oni koji su tukli klince koji neće da unose baklje za njih. Sve u svemu jasno vam je da govorimo o ljudima kojih nije bilo na mapi dok naša braća nisu uhapšena. Taj šljam sutra organizuje skup na Кalemegdanu u 11h. Ponavljamo da će taj šljam uz pomoć murije , pokušati da ponovo da skrnave sve što smo gradili i izgradili verovatno opet uz neke ustaše (samo bez Firića) ili su možda prešli na šiptare, što nas ne bi iznenadilo.
Alkatraz je prošlost a Južna strana je i dalje tu, stojimo čvrsto uprkos vremenu!“ stoji između ostalog u saopštenju.

Inače, prema nezvaničnim saznanjimapoertala Nova.rs, iza grupe „Kićina braća“ najverovatnije stoji Miloš Radisavljević Kimi, a koji se nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, pominjao kao osoba koja bi mogla da preuzme južnu tribinu.

Kimi, čije se ime u više navrata proteklih godina nalazilo u žiži javnosti zbog brojnih incidenata, vođa je frakcije „Partizanovci“, dok je grupu „Alkatraz“ predvodio davnih godina. Svojevremeno je bio „bog i batina“ na tribini, a ostaće upamćen i po incidentu koji se dogodio 2013. godine posle utakmice između Partizana i Ludogoreca.

Tada su crno-beli izgubili i ostali bez Lige šampiona. Radisavljević, izrevoltiran time, skočio je sa ograde na atletsku stazu i tadašnjem kapitenu Marku Šćepoviću skinuo kapitensku traku.

Javnosti je poznat i po osuđujućoj presudi od 16 meseci zatvora, zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji tadašnjoj novinarki B92 Brankici Stanković, urednici Insajdera, koja je u svojoj emisiji obaveštavala javnost o kriminalnim aktivnostima navijačkih grupa, uključujući i grupu Alkatraz, čiji je vođa bio upravo Radisavljević.

Upravo Kimi se dovodi u vezu sa frakcijom „Za Kićinu braću“, a kako saznajemo, sa ovom grupom dovode se i ljudi oko Damjana Šobića. Šobić je vođa navijačke grupe „Alkatraz“, a u žiži javnosti našao sam krajem februara kada je uhapšen u svom stanu zbog nedozvoljenom posedovanja oružja.

On iza sebe ima poduži dosije, tačnije još od 2008. godine. kada je učestvovao u izazivanju nereda na utakmici OFK Beograd-Partizan. Osim za Šobićem, tada je istraga pokrenuta i protiv Markovića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Inače, pitanje navijača ponovo se poteglo u javnosti nakon što je predsednik Vučić pomenuo Kiću na konferenciji za medije. Kako je rekao, javnost će biti iznenađena kada čuje kako je on ubijen.

„Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, ne mogu da se setim sada, izvinjavam se porodici. Mi to operativno znamo, ostalo je da se prikupe dokazi. Znamo i ko je iztvršilac i ko je nalogodavac. Interesantno je kako to sve ide i izgleda“, rekao je Vučić.

Podsetimo, Marković je ubijen 2. novembra 2019. godine nasred ulice i pred brojnim svedocima u Ulici Grčića Milenka u Beogradu. Ubice Markovića do dan danas nisu uhapšene, a kobne večeri navijač je bio na treningu sa prijateljima. Ubistvo se desilo nedaleko od balona za fudbal u ulici Grčića Milenka, kada je maskirani napadač prišao Markoviću s leđa i pucao u njega osam puta.

A onda su “Alkatraz” demolirali, i pobunu ugušili u krvi, “iz principa” (VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

65 Shares
Share via
Copy link