Film Magazin

Kevin Spejsi se priprema za ulogu u filmu o Oluji, obišao Tuđmanov grob

kevin-spejsi-tudjman
Foto: Twitter

Nakon što se proširila vest da će Kevin Spejsi glumiti Franju Tuđmana u predstojećem hrvatskom filmu, glumac je viđen kako u društvu reditelja Jakova Sedlara obilazi Tuđmanov grob na Mirogoju, pišu hrvatski mediji.

Spejsi je u Hrvatsku stigao na dogovor o filmskom projektu, jer bi u Sedlarovom filmu, koji će se baviti operacijom Oluja, trebalo da glumi prvog hrvatskog predsednika.

Glumac je, osim u provodu, viđen kako šeta Zagrebom sa hrvatskim rediteljem, a tom prilikom nosio je u ruci knjigu na kojoj je Teslin lik.

Inače, glumcu ovo nije prva poseta Hrvatskoj. Pre 13 godina bio je u Dubrovniku i na Hvaru nakon boravka na Sarajevo film festivalu.

Brojni tviteraši, baš kao ni strani mediji, nisu zadovoljni činjenicom da će uloga Tuđmana pripasti Spejsiju. Sa druge strane, mnogi tvrde da bi upravo on mogao najbolje da glumi Tuđmana.

Tokom svoje dugogodišnje karijere Spejsi je dva puta nagrađen Oskarom, a glumio je u nekim od najboljih holivudskih filmova. Međutim, senku na njegov talenat i uspehe bacile su optužbe za seksualno zlostavljanje. Glumac je ovog proleća uspeo da dobije prvu ulogu nakon što su optužbe izašle u javnost.

Spejsi pokušava da oživi karijeru u Hrvatskoj; strani mediji: „Osramoćeni glumac se provodi, dok…“

Spejsi je bio optužen za navodni seksualni napad na 18-godišnjeg radnika restorana 2016. godine na ostrvu Nantuketu. Ove optužbe su odbačene jer je oštećeni odbio da svedoči.

Međutim, to je dosta uticalo na Kevinove glumačke angažmane, a Netfliks, na kome se tada prikazivala serija Kuća od karata, u kojoj je Spejsi imao glavnu ulogu, takođe je prekinuo sve veze s glumcem.

U novembru je odlučeno da mora platiti gotovo 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza Kuće od karata.

Osuđen holivudski glumac Kevin Spejsi

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link