Magazin

Kad porasteš nemoj biti “Kengur”: Siledžija sa nanogicom maltretira kurira i uživo prenosi na TikTok-u (VIDEO)

kengur
Printscreen Collage

Na društvenoj mreži Redit pojavio se snimak sa Tik Toka, druge društvene mreže, na kojem se vidi kako mlađi čovek verbalno maltretira, pa čak i preti kuriru koji mu je sa zakašnjenjem doneo naručenu pošiljku.

Čovek koji se na Tik Toku predstavlja pod imenom „Ledeni_Kengur“, a po komentarima koji su se nizali u živom prenosu može se zaključiti da se zove Lazar, po svemu sudeći je očekivao lek koji mu je neophodan i koji koristi kako ne bi imao gušenja, a onda je zbog kašnjenja odlučio da kurira kazni šikaniranjem i određivanjem „penala“.

On je izgleda već osuđivan i na nozi nosi nanogicu, a interesantno je to što je „Kengur“ sam sebe snimao u akciji maltretiranja nesrećnog kurirskog službenika.

– Sad će brat da ti kaže koliko će to da te izađe, za kašnjenje. Imam nanogicu, vidiš, nisam trebao da izađem sad. Samo zato što sam mislio, da vidim da li ćeš da budeš normalan ili nenormalan, brate. Nenormalan u smislu ’ej nisam ja, nije on’. Ne znam, ne zanima me ko je. Ne pravdaj se, ćuti brate, stani. Samo ćuti malo, sad ćeš da dobiješ isplatu kakvu si zaslužio – govorio je vidno uzbuđeni mladić.

Onda se čuje kako objašnjava kuriru koliko mu dostavljeni lek znači.

– Moram da pijem doživotno. Od tog leka može srce da mi stane ako se ne pije redovno. Znaš koje sam gušenje imao?! Sad ćeš da dobiješ penal, jesi me razumeo!? Sad ćeš da vidiš penal šta znači, ovo me otac naučio, brate – nastavio je.

Zatim je ovaj Tik Toker počeo da broji pare, pitajući kurira nekoliko puta kolika je cena koju treba da plati.

„Ovo ti je za kašnjenje. To ne može dva dana da se kasni, ja sam čekao, budio sam se. Razumeš, trebao sam da idem u Palatu pravde, odložio sam je. Vidim ja da si zreo za jednu dandaru. Je l’ znaš šta je dandara? Nemoj, ćuti, ćuti. Ako nećeš dandaru, onda smiri se – preteći je nastavio da uznemirava uplašenog kurira koji je u više navrata ponavljao „nemoj“.

Kada je brojao pare koje treba da plati, pitao je kurira koliko fali na izgovorenu sumu. Kada je on odgovorio 1.150, mladić mu je dao još 50 dinara, potom ga upitavši: „Koliko ti sad fali?“

Dobio je logičan odgovor 1.100, a onda je sam „sklopio posao“.

– To ti ne fali, to ti je penal. Jesi me razumeo?! Hoćeš nekom da se žališ nešto, slučajno? Ako hoćeš, slobodno, samo mi ostavi podatke da vidim gde živiš i to – neverovatnim tonom je priveo već dovoljno bezobrazan razgovor ovaj momak, dok se čuje „neću“ kao odgovor istraumiranog kurira.

Ukoliko nije montiran klip, a zaista ne deluje tako, ovakva komunikacija osim što je za najoštriju osudu, mora biti interesantna i policijskim strukturama, kao i pravosudnim instancama jer ovakve pretnje snimati i sam ih emitovati uživo preko društvenih mreža je više nego zabrinjavajuće.

U komentarima koji su se nizali moglo se pročitati „nemoj Lazare“, „pa nije on kriv“, dok su neki kojima je sve ovo bilo simpatično oduševljeno pisali „ahahahah“.

Agresija svakoga dana izjeda društvo, te se i na radnom mestu vrlo lako može dogoditi da dođete u krajnje opasnu situaciju, najčešće i ne svojom krivicom.

Svi mi imamo zamerke na neprofesionalizam određenih ljudi, firmi i službi, ali ovakav način nikada nije bio rešenje, naročito ukoliko se neko iživljava nad slabijim od sebe.

Društvo u kojem su čitave generacije odrastale na propagiranju usijanih glava sa asfalta, na huliganskim iživljavanjima nad običnim i radnim ljudima, na rijaliti programima, režimskim batinašima i tipovima kojima je sve dozvoljeno, ubistvima i mlevenjima ljudi, može samo da konstatuje da je propast neminovna ukoliko se brzo ne napravi oštar zaokret u onome šta se može, a šta ne, šta je prihvatljivo i kako se država kao najdogvornija bori protiv ovog vida bezobzirnosti i bahatosti.

Već je dovoljan broj ljudi u ovoj državi nastradao zbog zaštićenih siledžija, a mnoga dobra, vaspitana i talentovana deca zauvek su i prvom prilikom otišla odavde zbog toga što sistem propoznaje i nagrađuje ovakve primerke.

Mladi siledžija pretukao starijeg taksistu (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Redakcijo dobro istrazeno zaista… Ipak dodatno udjite na tiktok pomenutog i na njemu cete videti da se isti po sopstvenom kazivanju ovisnik i ocito osudjenik koji krsi meru kucnog zatvora ovako ophodi i sa policajcima degradirajuci drzavu koja se istina degradira daleko vise od kako ON voli da ga zovu “drzavnog vrha” … Sta ocekivati od prestupnika…

OGLAS

115 Shares
115 Shares
Share via
Copy link