Vesti Novi Sad

Kasting za nova lica u Giardinu

Kasting modne agencije Dorian&Models biće održan u Novom Sadu, u klubu Giardino u subotu od 16 do 20 časova. Na kasting mogu doći svi, od 3 do 30 godina, momci, devojke, manekeni, modeli, promoteri, hostese i svi oni koji žele da se oprobaju u modi, a do sada nisu imali priliku.

Agencija Dorian&Models je iz Novog Sada, a od nedavno je primljena u Evropsko modno veće, koje čine priznate agencije iz 24 evrospke zemlje. Vlasnik agencije, Damir Jelić, objašnjava proces samog kastinga:

– Svi koji žele da se bave modelingom ili manekenstvom, treba da dođu u subotu u Giardino. Za prijavljivanje nije potrebno ništa specijalno, nema uslova za garderobu, niti je potrebna bilo kakava priprema. Svi koji dođu dobiće jednu besplatnu profi fotografiju, a oni najbolji imaće priliku da potpišu ugovor sa našom agencijom. Zatim sledi izrada booka, a već od narednog meseca naše modele čekaju i prva angažovanja – kaže on.

Kasting_516x516

Žiri na kastingu će biti mnogi poznati dizajneri, šminkeri, fotografi, a sličan kasting održan je pre par nedelja u Beogradu. Svi koji dođu u subotu, obaviće informativni razgovor sa žirijem, prošetati, pozirati pred fotografom, i već istog dana znaće da li su prošli kasting.

Mnogi se ipak boje loših iskustava u manekenstvu i prevara. Veliki broj modela otišlo je u inostranstvo kako bi radili revije, a na kraju se ispostavilo da su trebali da idu na privatne žurke i prave društvo biznismenima. Damir Jelić kaže da se ovde uglavnom radi o neproverenim agencijama, i da se modeli moraju dobro raspitati sa kim potpisuju ugovore i šta u njima piše:

– U ovom poslu zaista bude svega. Zbog toga je veoma bitno informisati se i sarađivati samo sa priznatim i registrovanim agencijama u kojima se ovakve stvari ne dešavaju. Kod nas manekeni i manekenke imaju priliku da sarađuju sa dizajnerima iz celog regiona, članovi smo Evropskog modnog veća i to dovoljno govori o našoj ozbiljnosti – objašnjava on.

manekenke_687x458

Jelić kaže da u Novom Sadu ima mnogo lepih devojaka, i da obično imaju težak zadatak u odabiru. On naglašava da manekenke ne trebaju da budu mršave i previsoke, a momci nabildovani, već da je prirodni izgled atraktivniji. Svi zainteresovani Novosađani pozvani su da dođu u Giardino, vide kako to sve izgleda, dobiju profesionalnu fotografiju, nauče nešto novo, upoznaju ljude iz sveta mode, a ako im se sve to dopadne, već narednog meseca mogu šetati na modnim pistama na Siciliji ili snimati reklame u Dubaiju.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share