Dogadjaji

Karaoke bitka i klupa na poklon

Deo programa ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće i Karaoke bitka, amatersko pevačko takmičenje namenjeno svim Novosađankama i Novosađanima koji vole, znaju ili barem misle da znaju dobro da pevaju.

Pobednici takmičenja dobiće zanimljivu i neobičnu klupu, koja je delo umetnika Stefana Stanojevića, i koja će posle Festivala biti postavljena u kraju grada iz kog pobednici dolaze.

​ ​Ideja festivalskog karaoke nadmetanja zapravo i jeste da se uz pomoć muzike i pokazanog pevačkog dara ulepša neki deo Novog Sada, odnosno da se uz pomoć nečijeg talenta ulepša lokalna zajednica, neki parkić, igralište, prilaz zgradi ili travnjak.

Prijavljivanje za Karaoke bitku počelo je 15. avgusta, i trajaće do 30. avgusta u 20h. Svi zainteresovani se mogu prijaviti – pojedinačno ili ekipno. Karaoke bitka biće održana drugog dana Festivala uličnih svirača, u petak, 4. septembra, na festivalskoj maloj bini u Zmaj Jovinoj ulici. Nadmetanje će trajati od 22 sata do pola sata iza ponoći.

Ovogodišnje, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra. Pred novosadskom publikom i njenim gostima, na Festivalu će nastupiti: američki majstori svinga Phat Cat Swinger, beogradski džezeri Belgrade Dixieland Orchestra i retro pop-rokeri VIS Limunada, novosadski stendap komičari Daško i Mlađa, riječki majstori amerikane My Buddy Moose, beogradski proslavljeni harmonikaš Miško Plavi i kantautor i poeta Ilija Ludvig i mnogi drugi.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Naftne industrije Srbije, Telekoma Srbije i Generali Osiguranja Srbije.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share