Lifestyle

Veličina (ni)je bitna: Evo kakve grudi muškarci najviše vole

Najnovije evropsko istraživanja došlo je odgovora kakve grudi muškarci najviše vole. Rezultati pokazuju da žene sa malim grudima nemaju razloga za brigu. Izgleda da su muškarcima najprivlačniji ovaj tip grudi, a ne podrazumeva veličinu.

Mnoge žene žive u zabludi da su muškarcima najprivlačnije one sa velikim grudima. Istina, nekima je to prioritet kod izbora partnerke, ali većini muškaraca to nije važno, pokazala je nedavno objavljenja studija. Važniji su im, kažu, oblik i čvrstina.

Evropski istraživači su se pozabavili temom kakve grudi muškarci vole uzimajući u obzir četiri države – Brazil, Kamerun, Češku i Namibiju. Studiju su nazvali “Men’s Preferences For Women’s Breast Size and Shape in Four Cultures” (Muški prioriteti veličine i oblika grudi u četiri kulture). Evo šta su otkrili.

NEW @inamorataswim ? @livincool

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Istraživanjem su obuhvatili 267 muškaraca, a rezultate su objavili u časopisu “Evolution and Human Behavior”. Rezultati su pokazali da žene s malim grudima nemaju razloga za brigu, veličina definitivno nije prioritet kod momaka.

Ali, čvrstina im je jako važna. Ispostavilo se da je to većini muškaraca najvažnija stvar kada su ženske grudi u pitanju, nezavisno od toga koliko su velike. Na osnovu toga istraživači su zaključili da je muškarcima oblik grudi puno važniji od toga da su velike, jer oblik je definisan čvrstoćom.

Kako da sprečite opuštanje grudi

A zašto je čvrstina toliko bitna?

Odgovor na ovo pitanje naučnici pronalaze u evoluciji – muškarci podsvesno povezuju čvrste grudi sa “seksualnim opstankom najsposobnijih”. Što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnerku. Poznato je da su muškarci prilično vizuelna bića, pa ova teorija ima logike.

Čvrstina grudi bi evolucijski mogla muškarcima da otkrije ponešto i o njenoj plodnosti – čvrste grudi znak su dobre kandidatkinje za reprodukciju. Ukoliko grudi nisu čvrste to bi moglo da nasluti da žena neće biti toliko zdrava.

Koja veličina im je najprivlačnija?

Od 267 ispitanih muškaraca na pitanje koje grudi najviše vole, velika većina je rekla da su im najdraže grudi srednje veličine, ni premale ni prevelike, onako da stanu u šaku i lepo je popune.

Koji je vaš oblik grudi? Postoji čak 7 savršenih oblika

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link