Magazin

Dečak ubica u izolaciji ne pokazuje kajanje, ima samo 2 pitanja za lekare

decak-ubica
Foto: Privatana arhiva

Dečak ubica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ni danas, šest dana posle monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje. On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Dr Subotića, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: „Kada izlazim odavde?“ i „Kakve su reakcije na ono što sam uradio?“.

Kako piše „Blic„, dečak ubica nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.

– Nema zahteve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin – kaže izvor „Blica“.

Opisujući trenutno stanje u kome je dečak, izvor navodi da dečak ubica smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz Klinike, odnosno kada će biti slobodan.

On čeka taj trenutak i po svemu sudeći ubeđen je da to treba da bude ovih dana.

Dečak očekuje da će mu ljudi skandirati ispod prozora

– Drugo pitanje koje postavlja je kakav je odjek ostavio, kakve su reakcije. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu – pojašnjava naš sagovornik.

Kako piše pomenuti medij, učenik sedmog razreda ne dobija ni sedative, jer je on „potpuno smiren“. Nisu mu potrebni.

Tim lekara radi na utvrđivanju činjenica i stanja dečaka, koji su prethodili monstruoznom činu, ali i tokom izvršenja.

On je prestao da ubija drugare iako je imao još dva šaržera municije, odnosno 34 metka.

Prema saznanjima Blica, prekinuo je svoj krvavi pir jer je osetio da ostaje bez daha.

U svoj svireposti, decu koja su preživela spasio je napad panike koji je ovaj dečak imao u jednom trenutku. Otišao je u dvorište, ispraznio pištolj i pozvao policiju.

Podsetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu sa očevim oružjem.

On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Dečak sa Vračara gledao filmove u kojima je prikazana patnja roditelja nakon ubistva

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

244 Shares
244 Shares
Share via
Copy link