Lifestyle

Kako se pomiriti s voljenom osobom

Svi mi ponekad umemo da budemo preke naravi, pa i onima sa “najmekšim” temperamentom ponekad “padne mrak na oči”.

Svađe su sastavni deo života bilo da ga vodimo u dvoje, troje ili kolikogod. Najvažnije je ipak nakon svađe civilizovano razrešiti problem i nastaviti (pametniji) dalje.

Pokušajte neke od ponuđenih saveta da sprovedete u delo sa svojim voljenim, pa nam javite rezultat.

1.Brojanje do deset

Zvuči kao loš citat iz filma, ali zaista radi. Brojanjem se ustvari smiruju strasti i racionalni deo ovladava emotivnim. A to je složićete se, veoma važno. Ljudi se nikad ne svađaju zbog toga što se ne vole, već oko nekih totalno desetih stvari. Izbrojte u sebi do deset nakon svađe pa vidite šta vam zdrav razum suflira. Razum je najčešće za kompromis i razrešenje, dok su Eros i Tanatos daleko destruktivniji.

2.Uspostavite STOP znak

Kada svađa počinje da izaziva ključanje situacije, veoma bi bilo korisno da imate neki znak koji znači dosta je. Veoma je teško zaustaviti se u tom žaru svađe, ipak jedno uvek biva manje zapaljeno, bar jedno od vas može da prizove toliko svesti i obustavi svađu. To je najčešće već zrela faza veze, kada bi još nekoga poput vaše dece mogli poštedeti trauma. Stop znak može da bude neka reč ili gestikulacija koja će zameniti simboliku bele zavese u izvesnom smislu.

3.Ne pokušavajte da ispadnete pobednik

U ljubavi ne postoje pobednici i poraženi. Ukoliko ih ima, ljubav je ta koja je pobegla kroz prozor. Tokom svađe je možda neko bio u pravu, ali nakon iste ne bi smelo da bude pobednika. Izvući naravoučenije i nastaviti dalje!

4.Ne traćite svađe na sitnice

Svađati se tj raspravljati vredi samo oko stvari koje zaista imaju izvesnu težinu u vašem zajedničkom životu. Da li je sve poređano po abecednom redu i da li je toalet papir na držaču ili na vodo kotliću, zaista je traćenje energije na svađu.

5.Zagrljaj

Dvoje zdravih i pravih, po mogućnosti još i normalnih morali bi da imaju onaj trenutak kada se strasti bar malo stišaju. Ako zaista volite svog partnera moraće da dođe trenutak kada vam dođe da ga ipak zagrlite. Onaj momenat kad ste u dilemu da li da ga zagrlite ili eliminišete. Zagrljaj je uvek bolja opcija. Nemate šat da izgubite.

6.Manite se kliše priča

U redu je da odete ljuti u krevet i seksom ne rešite stvar. Stvar ukusa moglo bi se reći, ali ako se seks ne dogodi veza vam sigurno neće biti upropašćena. Nekad je bolje ohladiti glavu tako što ćete prespavati u drugoj sobi.

7.Udri brigu na veselje

Humor je početak i kraj, koliko god izlizano zvučalo, smeh je zaista najbolja dimenzija ljudskog delovanja. Šala okrene svaku situaciju za 180 stepeni. Kada bi se vođe sveta šalile, ratova ne bi ni bilo.

8.Preuzmite svoj deo odgovornosti

Za sve je potrebno dvoje, pa tako i za početak svađe. Nemojte sve svaljivati na partnera, nego pokušajte da sagledete i svoju porciju odgovornosti. Na taj način postiže se bolje uvažavanje između partnera.

9.Razmislite malo šire

Jedna stvar ne čini vezu, a jedna svađa sigurno ne može da je upropasti. Kada se malo smirite nakon shvađe otvorite oči i pogledajte šire. Sagledajte šta ste sve dobili a šta izgubili u vezi. Dok god ljubav postoji lepe stvari prevladaju ružne. Zato je praštanje jedna od najvećih vrlina, i najverniji čuvar ljubavi.

Zašto žestoko foliramo da se volimo?

18 Shares
Share via
Copy link