horoskop-ljubavni-dnevni
Lifestyle

Kako negovati kožu tokom hladnih i vetrovitih dana?

Temperatura pada, dan je kraći, a vazduh je suvlji i vetar je česta pojava, što sve zajedno može imati negativnog uticaja na vašu kožu. Svoju rutinu nege kože morate prilagoditi novim uslovima, i tako je na najbolji način pripremiti za veoma niske temperature. Evo nekih saveta koji će vam koristiti.

Izbacite sapun (i proizvode koji ga sadrže)

Mirisni sapuni mogu delovati primamljivo, ali oni isušuju kožu. Stoga, učinite svom licu uslugu i pređite sa gela za čišćenje lica na losin koji ne sadrži sapun. Tako ćete istovremeno i očistiti kožu i hidrirati je.

Pijte dosta tečnosti

Tečnost je važna tokom cele godine, leti zbog visokih temperatura, a zimi zbog suvog vazduha. Dehidratacija organizma se najpre pokaže na koži, te nemojte zaboraviti flašicu sa vodom sledeći put kad izađete iz kuće.

nivea_nega_ime
nivea.com

Koristite uljani piling

Zbog čestih vetrova, koža vrlo lako postaje osetljiva, te se ne preporučuju grubi pilinzi. Umesto njih pređite na nežnije, pilinge na bazi ulja kojima ćete odstraniti mrtve ćelije.

Ne zaboravite na hidrataciju

Kako je vazduh suvlji, potrebna vam je krema koja bolje hidrira. Deblji sloj kreme obezbediće jaču uljanu barijeru i sprečiti gubitak vode, a istovremeno će hidrirati kožu. Takođe, čak i kada je tmurno koristite kreme sa zaštitinim faktorom, kako biste sprečili prerano starenje kože.

nega-koze-u-hladnim-danima
Pixabay

Negujte ruke i usne

Ništa gore od ispucalih usana i ruku. Nemojte ih zanemariti, jednom nedeljno uradite piling, koji možete i same napraviti u kućnoj varijanti od maslinovog ili kokosovog ulja i šećera i ne zaboravite labela i kreme za ruke. Budući da dolaze u manjim pakovanjima, vrlo jednostavno ih je nostiti u torbi.

Pročitajte više o aktuelnim trendovima

Luftika

Share Tweet Share Share Follow