Poznati Srbija

Kako je ubijena Cecina kuma? Imala je samo 25 godina, novinarsku karijeru i momka kriminalca

ceca
Foto: ATA images

Svi znaju da je svadba Cece i Arkana bila medijski događaj te 1995. godine, ali je manje poznato koga je to Ceca izabrala za kumu i kakva je bila njena sudbina.

Kuma Svetlane Ražnatović na venčanju bila je mlada novinarka u usponu Maja Pavić. Samo dve godine kasnije u februaru 1997. godine, ubijena u sačekuši sa svojim dečkom Radetom Ćaldovićem Ćentom u Francuskoj ulici.

Maja Pavić, još kao srednjoškolka, zbog lepote, visine i stasa postala je fotomodel, a onda je završila i dvogodišnje školovanje za novinara-voditelja, jer joj je novinarstvo bio životni san. 1991. počela je da radi na televiziji i da vodi emisije uživo.

Sa Cecom se upoznala 1993. godine kada je angažuje štab Arkanove SSJ da vodi promotivne skupove i stranke.

– Bio je neki mutan novembarski dan. Cecu sam upoznala u garderobi Hale sportova u Pančevu. Na prvi pogled nije mi bila naročito simpatična, a izgleda ni ja njoj. Zašto? Pa, jednostavno tako je bilo. To je trajalo tri dana, četvrtog smo sele u neki džip i otad smo nerazdvojne. Često smo spavale jedna kod druge, zajedno jele, družile se… Kasnije sam išla na sve njene koncerte, ona je dolazila na snimanje mojih emisije – pričala je Maja.

Njihovo prijateljstvo prepraslo je u kumstvo, a Maja je imala osećaj kao da se ona udaje.

– Pristala sam, naravno, da joj budem kuma. Višenedeljna gužva je bila oko venčanja, imala sam osećaj kao da je moja svadba.

Maja Pavić je tada otkrila i kako je upoznala kuma Arkana, koji je za sve novinare bio izazov. Naime, za to je bio zadužen Rade Ćalović, Željkov drug iz detinjstva. Upoznao ih je u diskoteci 26. aprila 1994. godine.

15. februara 1997. U ranim jutarnjim satima 15. februara 1997 iz heklera sa prigušivačem ubice su likvidirale Radeta Ćaldovića Ćentu, jednog od poslednjih slavnih imena beogradskog i evropskog podzemlja, ali i Maju Pavić, koja se tu zatekla, u Francuskoj ulici, pred Klubom književnika. Maja je tada imala samo 25 godina.

Ćenta je važio za pripadnika stare garde žestokih momaka koji su dugo vladali asfaltom Srbije i Evrope. Ipak, poslednjih godina je delovalo da se povukao i da želi mrniji život.

Sve češće je viđan kako opušteno sedi sa Majom u gradu, a počeo je da gradi i zajedničku kuću, želeo je da se posveti porodičnom životu sa njom. Neki kažu da se previše opustio i u tom trenutku ga je stigla smrt.

Izvor: Kurir

Nebojša Glogovac: Ceca je Šekspir današnjice, a Dara Bubamara je zakon i puna je love

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

211 Shares
211 Shares
Share via
Copy link