Magazin

Kako je promiskuitet postao ženskog roda

Naslovu ne fali upitnik, jer ga ni društvo često ne stavlja, dok etiketu uredno lepi na leđima ženi. Jednostavnom pretragom internet bespuća pronaćićete termine kao što su “lake žene” dok su muškarci nekako podrazumevano “teški”. To smo im omogućile i mi žene, koje olako pristajemo da nas se tretira kao lepši i nežniji pol, dok njima samim tim pripadaju epiteti jakih i snažnih, a nekada čak i boljih polovina. Ono što je nežno i lepo vrlo lako postane lako. A društvo već zna kako.

Svaku ženu treba prvo skenirati. U čemu ona izlazi u grad, kuda i s kim se kreće. Do kada ostaje. Ako se spletom nesrećnih okolnosti zadesi u kratkoj suknji, po izlasku iz kluba sama u toku noći, ona po nekakvom defaultu postaje laka žena. A takve se napadaju, siluju i ne optužuju, jer “teške” žene sede kući i pletu subotom uveče. Svaka koja je izašla je kurva. To će joj i druga žena iza leđa reći, dok uredno sprema svoju molitvu pred spavanje.

zena-postelja

Svaku ženu treba prvo skenirati. U čemu ona izlazi u grad, kuda i s kim se kreće.

Žena treba da je svedena, neiskusna, neostvarena i da kao poslednji primerak pračoveka sedi u špilji i čeka na svog izbavitelja. Snažnog muškarca koji će pokazati svetlo i otkriti joj čari života. On dakako treba biti iskusan, jer je njegov zadatak izbaviti što više žena iz špilja širom sveta. Ako se desi da ženu sretne nasred puta, kako korača sama i zna put, e onda je to laka žena koja se udostojila otkrivati stvari sama. Zna se da dame čekaju na gospodu, ako treba i vekovima.

Neki od primitivnijih, malograđanskih i nekulturnih muškaraca će direktno pitati “koji su po redu” ili pitati “ko je bio prvi”, jer žensko telo baš kao teritorije služi muškarcima da se osvaja. A da se onda dokazuje sebi i drugima. Oni malo doteraniji, sa obrisima civilizacije koja ih je dotakla u dvadeset i prvom veku ne pitaju to, već su navodno sasvim ok s tim i to ih ne interesuje. A lažu! Svi bi svetice da žene, a ove “lake” da troše. Zato što su im žene kao roba, a oni biraju.

žena-laka žena-promiskuitet

Neki od primitivnijih, malograđanskih i nekulturnih muškaraca će direktno pitati “koji su po redu” ili pitati “ko je bio prvi”, jer žensko telo baš kao teritorije služi muškarcima da se osvaja.

Onaj koji je birao mnogo njih tokom života dobija aplauz. On je spretan muškarac. On je poželjan. Muževan. Iskusan.

Ona koja je imala više od tri muškarca je kurva. Kažu muškarci, ali još gore kažu i žene.

Promiskuitet, ma šta on značio danas ima ženski rod. Jedno je biti iskusan muškarac, a posve drugo biti laka žena. Iako u definiciji unutar društva suštinski shvatite da je isto. Ali ne može biti. Kad je još neko rekao da je muškarac lak? Ako nekad i jeste, onda je verovatno bio lak za napiti se sa jaranima u kafani ili lak za “odrešiti kesu” kad su veselja u toku. Možda je nekad bio i naivan, ali kad mu je neko zamerio što je “imao mnogo žena”. Nikad!

zena-kratka suknja

Žena u našem društvu ne sme da zna da živi. Da seksualnost prihvata kao muškarac, jer će joj društvo zameriti kada se kao on i ponaša. Zato što žena nikada neće moći ono što muškarac može. A problem leži u ženama jednako, (ako ne i više) kao i u muškarcima. Sve dok se dužina suknje meri, popijena pića broje, a na sat gleda da se vidi ko se kada vraća, žena je zakasnila na voz ravnopravnosti i smelosti.

Možda je nekad bio i naivan, ali kad mu je neko zamerio što je “imao mnogo žena”. Nikad!

Ostala je sama u mini suknji na stanici u tri časa iza ponoći da čeka muškarca da je odvede kući. Zato što je ona laka ako ostane sama, a on će je kao i dosad spasiti i obući u duge skute kako bi bila samo njemu lepa. Odana i naivna, poštena žena. Sve drugo je promiskuitet. Ženskog roda.

Ljubavna priča koja je dirnula region

Avatar

Sara Velaga

Zaljubljena u olovku i papir, koje povremeno vara sa tastaturom. Sve zbog jedne iste ljubavi prema pisanoj riječi.

komentar

Klikni da objaviš komentar

 • Patetika.
  Jel ova vidi današnje devojke(=devojčice)?!
  Ja imam 37, sebe smatram za devojku, sama sam jer nema normalnih.
  Nemam ni sex, ali ne zbog malograđanštine, naravno, već jer ni za to nema normalnih i sposobnih.
  Kad vidim kakve imaju muškarca… 🙂 ponosim se što ga nemam.
  Sreća, uskoro palim daleko, a tamo se zna šta je život u 21. veku.
  Naravno, izbegavaću i Srbe i Srpkinje.

16 Shares
Share via
Copy link