Magazin Srbija

Kako izgleda tajna lokacija na koju je sklonjen Belivukov nasmejani koljač

velja-nevolja-i-srdjan-lalic
Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto: MUP Srbije

Srđan Lalić, četvrti optuženi iz klana Veljka Belivuka, koji je sklopio sporazum o priznanju krivice u zamenu za kaznu zatvora od 18 godina pre dve nedelje je prebačen na tajnu lokaciju na kojoj ga čuva nekoliko pripadnika MUP-a.

Sagovornik Telegrafa naveo je za taj portal da se Lalić najverovatnije nalazi na imanju koje nije upadljivo i gde nema stanovništa.

– Reč o takozvanim imanjima, dakle kućama koje su kompletno opremljene, imanja su veća, a okolo nema drugih kuća i ljudi, i ako ima to je veoma malo i nisu blizu te kuće u koju je smešten zaštićeni svedok. Njegov tretman na toj lokaciji je, da tako kažem, najnormalniji, znači, on nije „vezan lancima“ unutra, gleda televiziju, ima normalne obroke… Napolje ne izlazi uopšte. Znači, nema šetanja po dvorištu, ma ni gledanja kroz prozor. Znači, tu bukvalno žive ti koji ga čuvaju i to sve spolja izgleda kao da neko tu najnormalnije živi. Na tim lokacijama se nikada nisu pojavila policijska kola, niti bilo šta što bi ukazalo na to šta se dešava na tom imanju. Niko od familije, prijatelja, ama bukvalno niko ne zna gde se on nalazi, jer je uvek najlakše da se locira preko porodice, devojke… da ga pronađu. Dakle, poseta nema – rekao je sagovornik Telegrafa i dodao da su mere bezbednosti na visokom nivou, ali nisu očigledne.

Takođe je naveo da, dok je Lalić bio u Okružnom zatvoru, u zatvorske šetnje išao sam zbog bezbednosti.

Srđan Lalić, sklopio je sporazum o priznanju krivice početkom avgusta, a više puta je od samog početka suđenja pokušavao da dobije status okrivljenog svedoka, ali je uporno odbijan. Tek nakon što je prošao nekoliko „testova“, on je dobio tu mogućnost koja je od velikog značaja za rešavanje slučajeva koji nisu obuhvaćeni optužnicom, kao i onih u njoj.

– Taj status nudi preko advokata, potom ga tužilac pozove i vidi šta on to nudi. Zato je nekoliko puta i odbijan, jer je tužilac smatrao da on zna mnogo više od onoga što je ispričao. Tek kada je počeo stvarno da priča i otkrio određene stvari kojih nema u optužnici i ispričao za još neke slučajeve, onda je dobio mogućnost da sklopi sporazum. Ceo razgovor sa njim je prvo snimljen, a potom je sve do detalja, svojeručno, morao da napiše na papiru. Ali bukvalno do sitnih detalja. Ako nadležni procene da nešto laže ili prećutkuje, dogovor odmah otpada. Lalić je inače od samog početka suđenja na sve načine pokušavao da smanji sebi kaznu i uradiće sve da to istera do kraja – rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Dodaje da će „najzanimljiviji“ deo suđenja biti taj što će biti zajedno u sudnici sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

– Sedeće sa druge strane u delu gde su i ostali svedoci, odnosno, tamo gde sede Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Dakle, suočavaće se na sudu. Biće svi zajedno, samo neće sedeti zajedno, jer nema bojazni da bi nešto moglo da se dogodi – kaže istraga.

Inače, kako se navodi, osim što treba da ispriča sve o do sada poznatim zločinima koje je počinila pomenuta kriminalna grupa, on je ključna karika u sudskom postupku jer, osim toga, on treba da reši mnoge misterije koje datiraju još iz perioda 2015. godine.

– U Srbiji je nestalo mnogo muškaraca za koje se sumnja da ih je likvidirao klan Veljka Belivuka, a upravo je Lalić taj koji treba da reši te misterije koje datiruju još iz perioda 2015. godine. Osim toga, dve fotografije Srđana Lalića na kojima se vidi kako se smeje dok muče žrtve svedoče o tome da je on bio prisutan kada su se dešavali najmonstuozniji zločini što ga čini savršenim ključnim okrivljenim svedokom. Tužilaštvo je tim potezom obezbedilo presudu vođama klana i osiguralo se u slučaju da se dokazi poruka i fotografija sa Skaja proglase nezakonitim – rekao je za Telegraf sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Lalić je od početka godine pokušavao da se nagodi sa Tužilaštvo za organizovani krimnal.

– Uradio je sve što je mislio da treba da bi se dodvorio nadležnima. Sve je pričao, ko je šta radio u klanu, kako su mu Belivuk i Miljković naređivali, kao i to da su mu uterali strah u kosti. On je tako nešto pokušavao i ranije – rekao je tada sagovornik.

Inače, nastavak pripremnog ročišta organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka zakazno je za 5., 7. i 8. septembar.

Potvrđenom optužnicom Belivukova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Na teret im se stavljaju ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića u proširenoj optužnici. Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Izvor: Telegraf, Blic

Već sam ga dobro odr’o, 2 puta ga ubili faktički: Jezive prepiske Belivukovih koljača

116 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap