Lifestyle Moda

„Žene sa 40+ nisu babe!“: Neukusni saveti za oblačenje razbesneli dame (FOTO)

oblačenje
Foto: Preuzeto sa Zadovoljna.rs

„Kako se oblačiti posle četrdesete“ „Četrdesete i ishrana“ „Život posle četrdesete“ samo su neki od naslova iznad tekstova o „pravilima ponašanja“ žena nakon što zagaze u tu deceniju. Ta pravila neretko nailaze na negodovanje čitateljki, a slično se dogodilo nakon jednog tvita čiji je sadržaj ovih dana kružio društvenim mrežama, piše Zadovolja.rs.

Reč je o objavi sa fotografijama na kojima su žene obučene u klasične pantalone, šire tunike, u žuto teget tonovima, iznad kojih piše da upravo tako treba da se oblače žene u četrdesetim.

Ovaj tvit je izazvao pravo nezadovoljstvo među ženama, koje su odmah krenule da komentarišu i objavljuju svoje fotografije iz pete, šeste, sedme decenije života, na kojima su mahom obučene moderno i mladalački, zapravo, u garderobi u kojoj se osećaju najbolje.

– Zašto se insistira na tome da garderoba žena u četrdesetim treba da bude manje seksi, nepoželjna i ovako klasična?

– U inat ovakvim objavama oblačim se što provokativnije.

– Zašto bi iko menjao stil oblačenja u četrdesetim?

– Do sada sam se oblačila kao moderna gradska devojka, a onda sam napunila četrdeset i moj stil treba da se promeni? Haha, ne.

– Žene u četrdesetim nisu babe, kakva je ovo garderoba?

Takvi tekstovi i preporuke su u najvećem broju slučajava bespotrebne, jer žene treba da se ponašaju i oblače onakako kako žele, a ne kako im neko servira na društvenim mrežama.

Izvor: Zadovoljna.rs

Domaći zadatak iz stila Olivere Balašević, ovako bi trebalo da se oblače sve 50+ žene (FOTO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

500 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap