Lifestyle

Pet trikova uz pomoć kojih ćete podići libido

Ukoliko u poslednje vreme nemate seksualnu želju iako je u vašem odnosu sa partnerom sve u redu, pravo je vreme da preuzmete stvar u svoje ruke kako bi podigli libido.

Seksualna želja odnosno libido usko je povezan i sa našim psihofizičkim stanjem i trenutnim zadovoljstvom u vezi, ali naravno može biti i uticaj fizičkih faktora. Zato donosimo nekoliko predloga kako jednostavno i prirodnim mehanizmima da pojačate libido i osećati se seksi i neodoljivo.

Sunčevi zraci

Da, da, tako je jednostavno. Ako je lep i sunčan dan, predlažemo jednostavnu šetnju na suncu.

Sunčevi zraci jedan su od najboljih načina za buđenje seksualne želje jer podstiču proizvodnju vitamina D i obogaćuju telo energijom, a to je i ključna stvar za zdrav libido. Pinealna žlezda, koja se nalazi duboko u našem mozgu, energiju dobija preko svetlosti i tako luči hormon sreće- serotonin koji utiče na naše zdravlje.

Hrana koja prija libidu

Banane imaju mnogo vitamina B koji će vam dati potrebnu dozu energije. Avokado sadrži folnu kiselinu koja će delovati jednako dobro kao vitamin B i dati će energiju i izdržljivost. Orašasti plodovi, pogotovo orasi i bademi obiluju masnim kiselinama pa su između ostalog dobri za bolju proizvodnju hormona. Jaja kao i orašasti plodovi pomažu da hormoni budu u balansu jer imaju vitamine B5 i B6.

Vožnja biciklom

Osim što ova jednostavna, lagana i besplatna aktivnost može podići samopouzdanje i poboljšati fizički izgled, može pomoći i kod povećanja seksepila. Redovnom vožnjokm bicikla poboljšava se i zdravlje kardiovaskularnog sastava što je ključno za veći libido

Kegelove vežbe

Dobrobiti redovitog izvođenja ovih vežba su brojne. Ženama olakšavaju postizanje orgazma i jačaju njegov intenzitet, umanjuju mogućnost vaginalnog pucanja pri porođaju i brojne ostale dobrobiti. Kod muškaraca Kegelove vežbe donose kontroli orgazma, pomažu kod prerane ejakulacije i povećavaju intenzitet erekcije. Njihovo izvođenje je vrlo jednostavno i oba pola je izvode na isti način. Locirajte mišić kojim kontrolirate mokrenje i zatim ga stisnite. Kontrakciju zadrži 4 do 5 sekundi pa opustite mišić na 3 sekunde. Ponavljajte vežbu 15 puta i tako 3 puta dnevno. Kegelove vježbe dobre su i za libido, a vaši fit vaginalni mišići doprineće će užitku.

Joga

Vežbanje joge poboljšava protok energije u telu, čini ga fleksibilnijim, pojačava seksualnu želju i omogućava bolji protok krvi. Joga čini celo telo bolje balansiranim. Bolja cirkulacija znači više krvi u genitalijama, dok više kiseonika u krvi ujedno osigurava bolji fokus. Da ne spominjemo kakve sve prednosti u vođenju ljubavi ima gipko telo.

Za dobar početak dana: Sve prednosti jutarnjeg seksa

Izvor: miss7.24sata.hr

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

208 Shares
208 Shares
Share via
Copy link