Beograd Magazin

Kafić na Dorćolu i poruka za baku koja kasni na ručak tokom protesta

Baba-ne-seri2
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Baka koja kasni na ručak i ne može da stigne kući jer je ostala zaglavljena na Gazeli tokom protesta protiv Rio Tinta i spornih zakona postala je svojevrsni simbol demonstracija.

Svima poznati snimak ju je proslavio a rečenica prolaznika upućena baki sada je ispisana na natpisu ispred jednog dorćolskog kafića, gde u bojama zastave Srbije jednostavno piše: “Baba ne seri”.

Stranci u prolazu pri obilasku grada sigurno neće razumeti o čemu se radi sve i da im prevedete.

Međutim, svima je jasno da je reč o podršci ekološkim protestima održanim prethodnih subota – upućenoj aktivistima i građanima koji se bore protiv uništenja svoje zemlje.

Promotivne cene, uobičajeni marketinški trikovi, citiranje slavnih ličnosti, motivacione poruke – nisu u stilu ovog beogradskog kafića.

Nismo sigurni da li u ponudi imaju nešto kuvano, čisto da se nađe, ako baka kojim slučajem ponovo ostane zaglavljena na Gazeli.

Baba-ne-seri
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Moguće da će se isti scenario ponovo dogoditi, pa bi dodatno iznenađenje u vidu egzotičnog koktela ublažilo bakin strahovit stres uzrokovan “fašistima koji vrše teror nad ostalim građanima”.

Karaoke veče dok baka pevuši napamet naučene rečenice kao šlagvort bi bio pun pogodak – a nezapamćena žurka zagarantovana.

Ispred ovog kafića su se i raniije mogli videti zanimljivi natpisi kojima su privlačili goste i jasno ih profilisali:

– Molimo ne ulazite ako imate simptome kovida 19, rasizma, homofobije, fašizma, šovinizma, snobizma, seksizma, primitivizma i malograđanštine – poručili su iz kafića svojevremeno na tabli ispred ulaza.

U svakom slučaju, dok nova zvezda ne stigne na “ručak” – svoje prijatelje iz inostranstva možete dovesti baš u ovaj kafić pa im natenane objasniti šta je posredi.

Uslov je samo jedan, da pre toga trgnu nešto žestoko kako bi lakše i u punom smislu mogli da procesuiraju bakin performans.

Baka koja „zbog protesta nije mogla na ručak“ ipak nije na reklami za Artriflex

3.2K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap