Srbija Vesti

Jutka 20. januara mora da se pojavi u zatvoru

Milutin Jeličić Jutka, raščinjeni predsednik opštine Brus, mora da se javi u Okružni zatvor u Kruševcu 20. januara, potvrđeno je medijima u Osnovnom sudu u Brusu.

Jeličiću je početkom novembra potvrđena tromesečna zatvorska kazna zbog zbog seksualnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić.

„Pravnosnažna i izvršna presuda Osnovnog suda u Kruševcu 5K.br.297/19 od 10.07.2020.godine, kojom je okrivljeni Milutin Jeličić iz Brusa, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, primljena je u Osnovni sud u Brus dana 16. decembra 2020.godine, nakon čega su formirani spisi predmeta izvršenja kazne zatvora.

Osnovni sud u Brusu u postupku izvršenje kazne zatvora prema osuđenom Milutinu Jeličiću postupio u skladu sa čl.53 st.2 ZIKS i čl.56 istog Zakona, i osuđenog uputio na izvršenje kazne zatvora u Okružni zatvor u Kruševac. Nalogom je određeno da je osuđeni dužan da se javi u Okružni zatvor Kruševac dana 20. januara 2021. godine.

Nalog za upućivanje na izdržavanje kazne zatvora osuđeni je primio na dan 21. decembra 2020.godine. Nalog za izdržavanje kazne zatvora dostavljen je i Okružnom zatvoru Kruševcu dana 21. decembra 2020.godine, u kome je navedeno da su u obavezi da prime osuđenog na izdržavanje kazne.

U daljem postupku izvršenja kazne zatvora postupaće se u skladu sa Zakonom o izvršenje krivičnih sankcija“, navodi se u odgovoru koji je list Danas dobio od sutkinje Osnovnog suda u Brusu Svetlane Radojković.

Jutkina firma dužna preko 16 miliona dinara poreza

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

41 Shares
Share via
Copy link