Srbija Vesti

Jutka 20. januara mora da se pojavi u zatvoru

Milutin Jeličić Jutka, raščinjeni predsednik opštine Brus, mora da se javi u Okružni zatvor u Kruševcu 20. januara, potvrđeno je medijima u Osnovnom sudu u Brusu.

Jeličiću je početkom novembra potvrđena tromesečna zatvorska kazna zbog zbog seksualnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić.

„Pravnosnažna i izvršna presuda Osnovnog suda u Kruševcu 5K.br.297/19 od 10.07.2020.godine, kojom je okrivljeni Milutin Jeličić iz Brusa, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, primljena je u Osnovni sud u Brus dana 16. decembra 2020.godine, nakon čega su formirani spisi predmeta izvršenja kazne zatvora.

Osnovni sud u Brusu u postupku izvršenje kazne zatvora prema osuđenom Milutinu Jeličiću postupio u skladu sa čl.53 st.2 ZIKS i čl.56 istog Zakona, i osuđenog uputio na izvršenje kazne zatvora u Okružni zatvor u Kruševac. Nalogom je određeno da je osuđeni dužan da se javi u Okružni zatvor Kruševac dana 20. januara 2021. godine.

Nalog za upućivanje na izdržavanje kazne zatvora osuđeni je primio na dan 21. decembra 2020.godine. Nalog za izdržavanje kazne zatvora dostavljen je i Okružnom zatvoru Kruševcu dana 21. decembra 2020.godine, u kome je navedeno da su u obavezi da prime osuđenog na izdržavanje kazne.

U daljem postupku izvršenja kazne zatvora postupaće se u skladu sa Zakonom o izvršenje krivičnih sankcija“, navodi se u odgovoru koji je list Danas dobio od sutkinje Osnovnog suda u Brusu Svetlane Radojković.

Jutkina firma dužna preko 16 miliona dinara poreza

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

41 Shares
Share via
Copy link