Srbija Vesti

Jutka već odslužio kaznu i izlazi iz zatvora u nove pohode

Milutin Jelačić, poznatiji kao Jutka, ovog vikenda završava sa tromesečnom zatvorskom kaznom na koju je osuđen zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić. On je na izdržavanje kazne, otišao 24. januara, tri dana nakon termina u kojem je trebao da se javi u zatvorsku jedinicu.

Prethodno je Osnovnom sudu u Brusu, po mesnoj nadležnosti i Višem sudu u Kruševcu, podneo molbe za odlaganje izdržavanja kazne zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga, ali su one odbijene.

Jeličić je imao pravo da podnese zahtev za uslovni otpust posle dve trećine odslužene kazne, odnosno pre otprilike mesec dana. Sa pitanjem da li je Jeličić podnosio takav zahtev, novinari Insajdera obratili su se i Osnovnom sudu u Brusu i Osnovnom sudu u Kruševcu, koji ga je osudio. Dok im je u Osnovnom sudu u Brusu rečeno da Jeličić nije tražio uslovni otpust, iz Osnovnog suda u Kruševcu nisu poslali odgovor.

Slučaj lokalnog političkog moćnika koji je zloupotrebljavao svoj položaj za seksualno uznemiravanje žena otkriven je kada je njegova nekadašnja saradnica Marija Lukić na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS-ova koje je tokom dve godine dobijala od Jeličića.

Pod pritiskom javnosti reagovala je i policija, pa je u martu 2018. godine podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić. Slučaj je iz Osnovnog suda u Brusu izmešten u Osnovni sud u Kruševcu zbog mogućeg uticaja na sud, a imajući u vidu da je reč o bivšem predsedniku Opštine.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Jeličić je sve vreme tvrdio da je postupak protiv njega politički motivisan, prenosi Nova.rs.

Jutka je u zatvoru

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
30 Shares
Share via
Copy link