Magazin

Jutkina ćerka slala jezive pretnje maloletnom detetu sa lažnog profila

Milutin Jeličić Jutka osućen je na zatvorsku kaznu od tri meseca zbog dokazanih seksualnih prestupa, a da se ta užasna priča ne završi pobrinula se ćerka ovog moćnika iz Brusa.

Naime, pretnje na račun maloletne ćerke novinarke Ivane Mastilović Jasnić – koja je prva alarmirala javnost o seksualnom prestupniku i političaru iz Brusa Milutinu Jeličiću Jutki – na Tviteru je uputila ćerka ovog moćnika Milica.

Međutim, tužilaštvo je odlučilo da je ne goni.

Milica Jeličić, ćerka bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, slala je preteće i uvredljive poruke na Tviteru novinarki “Blica” Ivani Mastilović Jasnić.

Novinarka koja je otkrila priču o tome kako je Jutka seksualno uznemiravao svoju tadašnju poslovnu saradnicu Mariju Lukić i još nekoliko žena koje su ga prijavile policiji, prva je objavila i informaciju da je Viši sud u Kragujevcu potvrdio prvostepenu presudu Jutki, po kojoj on zbog seksualnog uznemiravanja mora da provede u zatvoru tri meseca. Link teksta postavila je na svom Tviter nalogu nakon čega je sa profila @MoralaSam stigla pretnja.

“Da Bog da ti SRNA bila meta PRAVIH MOĆNIKA I SILOVATELJA”, napisao je neko anonimno, a na kraj ove poruke stavio krst.

Mastilović Jasnić kaže da ju je ta poruka presekla.

– Videla sam ime ćerke i jezive kletve sa sve krstom, a svi znamo šta krst u ovom slučaju sugeriše. Nije mi bilo svejedno – počinje priču ona.

Tviter profil @MoralaSam sa kojeg je pretnja stigla prati svega devet tviteraša i ima jednog pratioca.

– Zato mi je i bilo čudno što toliko pažljivo prati šta pišem da zna da sam autor teksta, da imam ćerku i kako se zove. Zabrinula sam se i rešila da sve prijavim Tužilaštvu u Kruševcu, jer sam pomislila da je to delo Jutkinih saradnika, istih onih koji su dolazili da ga bodre ispred suda i koji su vređali Mariju i druge žene – kaže Mastilović Jasnić.

Dodaje i da je tek tada, analizirajući pomenuti profil, primetila da to nije prvi put da joj sa njega dolaze uvrede.

Ubrzo je stigla podrška velikog broja tviteraša. Svi su osudili sporni tvit i sugerisali novinarki da prijavi slučaj.

Posle nekoliko dana istraga je dovela do izvesne M. M. (29) iz Mudrakovca, mesta pored Kruševca, sa čijeg broja telefona je Tviter nalog otvoren.

M. M. je rekla da ne koristi taj Tviter nalog, ali da je ustupila svoj broj za otvaranje naloga pre otprilike godinu dana, a u to vreme nalazila se u Brusu. Rekla je da je njen dečko D. M. (48) iz Brusa bivši direktor Turističke organizacije u tom mestu i da je veoma blizak Jutki.

– Rekla je da se preko dečka zbližila sa Jutkinom porodicom i da joj je poznato da Jutkina ćerka Milica ima lažni profil na Fejsbuku preko kojeg vređa one koji pišu protiv njenog oca. Kada su joj policajci pokazali poruku, iskazala je sumnju da je to Milica napisala ili neko od članova Jutkine porodice – navodi izvor “Blica” iz tužilaštva.

Priznala je i da joj je te večeri stigla SMS poruka u kojoj se od nje traži da piše uvrede, te da misli da iza te poruke stoji Milica Jeličić, piše Blic.

“Kur*etina najavljuje da će da snima neki film i da će da bude pomenut Jutka. Piši pod lažnim profilom, pa pitaj hoće li da bude u tom filmu kako mu pu*i… i kako ga je ucenjivala da joj daje pare i svašta nešto šta se setiš”, piše u poruci koju je dobila M. M., a koju potpisuje izvesna Mila, što može da bude nadimak Jutkine ćerke.

Telefon je M. M. oduzet zbog forenzičkog veštačenja…

Sledećeg dana M. M. je, nakon što su joj predočeni novi dokazi, verovatno po savetu porodice, priznala da iza svega stoji Jutkina ćerka Milica.

– M. M. je izjavila da je ona novembra prošle godine napravila Tviter nalog pomoću svog broja i da se taj nalog zvao @Milena. Taj nalog kasnije je ustupila Milici Jeličić, Jutkinoj ćerki, koja je promenila naziv naloga u @MoralaSam i koja ga i sada koristi jer su Milici nalozi bili blokirani. Poznato joj je da Milica ima lažne profile preko kojih iznosi uvredljive komentare na račun novinara koji negativno pišu o njenom ocu Jutki, a takođe zna da je Milica pisala uvredljive komentare i novinarki Ivani Jasnić – otkrio je naš sagovornik i dodao da je M. M. koristila “samsung”, dok su preteće poruke slate sa “ajfona”, pa je to bio samo još jedan od razloga da nadležni uzmu izjavu od Milice Jeličić.

Milica Jeličić zatim je pozvana u svojstvu građanina da da izjavu i tada je priznala da je ona tvitovala sa pomenutog naloga.

Ona je upozorena na ponašanje posle čega je obećala da više neće slati takve poruke, a tužilaštvo smatra da nema elemenata za podnošenje krivične prijave.

– Jutka nas je tužio više od 20 puta i jasno mi je da se time što je osuđen na robiju nismo približili kraju. On nikada neće odustati, njegovi nikada neće odustati, vređaće i dalje, pretiće i dalje, jer to je njihov manir, a prolaze nekažnjeno, pa im se može – navodi Mastilović Jasnić.

Ona kaže i da neće podneti privatnu tužbu.

– Kao ćerka mogu da razumem da je Milica branila svog oca, ona možda veruje da je on nevin. Možda bih i ja svog tako branila. Međutim, kao majka ne mogu da razumem da se poigrala imenom nedužnog deteta, da je jednu devojčicu iskoristila kao sredstvo, da je stavila krst pored te poruke – kaže naša novinarka.

Zatvorska kazna za oca

Viši sud u Kruševcu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je letos na tri meseca zatvora osuđen bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka. On je osuđen zbog polnog uznemiravanja bivše poslovne saradnice Marije Lukić.

Jutka ide u zatvor na tri meseca zbog volkanja i ljubkanja

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link