Balkan Vesti

Jovica Vukotić ubijen u Turskoj: Apsolutni vođa Škaljaraca i glavna zvezda crne hronike

jovica vukotic
Jovica Vukotić, foto: privatna arhiva

Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana, ubijen je u Istanbulu. Vukotić je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu.

Prema pisanju portala Nova.rs i podgoričkih Vijesti, Kotoranin Jovan Vukotić u tajnim policijskim spisima označen je kao apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana, koji je od 2014. godine u sukobu sa kavačkom grupom.

Vukotićevo ime se godinama unazad nalazi na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta, ali bezuspešno, podseća Nova.rs. Prema nezvaničnim saznanjima Nove, Vukotićeva glava nikada nije prestajala da bude ucenjena, jer je reč o ključnom čoveku u škaljarskog klanu.

Prema pisanju Vijesti, škaljarska grupa, kojom Vukotić rukovodi, navodno sarađuje sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona.

Vukotić je srpskoj javnosti poznat još od 2018. godine kada je uhapšen i to u Turskoj, gde je danas ubijen. On je te 2018. godine priveden pod nejasnim okolnostima a onda se, pod još nejasnijim okolnostima završio u Srbiji.

Navodno je uhapšen po srpskoj poternici, a to je srpski MUP proglasio ozbiljnim udarcem organizovanom kriminalu, a oglasio se lično i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, koji je izjavio da se protiv Vukotića vodi postupak u Srbiji.

Vukotić je u Turskoj hapšen i u septembru 2018. godine kada je isporučen Srbiji. Njega je Viši sud u Beogradu bio pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Rat škaljaraca i kavačana počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubistva na obe strane, podsećaju podgoričke Vijesti.

U sukobu klanova ubijene su i najmanje četiri slučajne žrtve.

Izvor: Nova, Vijesti

Srpska misica bila u vezi sa “Škaljarcem” ubijenim na Pagu: Sve je istina, mnogo se loše osećam,

276 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap