Dogadjaji Pozorište

Još dva izvođenja opere “Travijata” u ovoj sezoni

Opera u četiri čina “Travijata” Đuzepa Verdija, po libretu Frančeska M. Pjavea, a prema romanu “Dama s kamelijama” Aleksandra Dime Sina, izvešće se u utorak 7. i, poslednji put u sezoni, u petak 10. juna na sceni „Jovan Đorđević“ u 19 časova.

Operu je, na osnovu režije Mladena Sabljića, obnovio Voja Soldatović, dirigovaće maestro Aleksandar Kojić, a operu izvode solisti SNP-a Danijela Jovanović kao Violeta Valeri, Jelena Končar kao Flora, Aleksandar Saša Petrović kao Alfred Žermon, Vasa Stajkić kao Žorž Žermon, Igor Ksionžik kao Gaston, Ivan Dajić, kao gost u ulozi Barona Dufola, Željko R. Andrić kao Markiz D’Obinji, Goran Krneta kao Doktor Grenvil, Branislav Cvijić kao Đuzepe. Učestvuju: Jovan Pejić (Florin sluga), Hor, Orkestar i baletski igrači SNP-a. Koncertmajstor je Vladimir Ćuković, raskošnu scenografiju su sačinili Dorijan Sokolić i Mileta Leskovac, kostime Ružica Nenadović Sokolić, Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, asistent reditelja Katarina Mateović Tasić, a koreograf je Vladimir Logunov.

Travijata, koja će se izvesti u utorak 7. juna, biće posvećena, na inicijativu naše sugrađanke, operskoj divi SNP-a Zdenki Nikolić (1922 – 2014), čuvenoj po ulozi „Violete Valeri“. Pripremljen je i prigodan programski materijal kojim će se obeležiti sećanje na Zdenku Nikolić. Ulaznice za oba izvođenja se mogu kupiti po važećem popustu za jun mesec.

Junski repertoar za SNP 

 

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link