Magazin

Jezivi, sramotni komentari koje lezbejke čuju od ginekologa

lezbejke

Diskriminacija LGBTQ građana još uvek je veliki problem u svim balkanskim zemljama. Često se ove osobe bore da ostvare i najosnovnija ljudska prava. Nekim ženama u Hrvatskoj je narušeno pravo na pristup ginekologu jer su – lezbejke.

Za svoja osnovna prava bore se svakodnevno, a suočavaju se s najbizarnijim situacijama, piše Dnevnik.hr.

“Ginekolog pita jesu li imale spolne odnose i one kažu da žive s partnerkom. Onda ginekolog s podsmehom kaže: ‘Aha, nemate polne odnose.’ Trivijalizuje se ceo aspekt nečije ličnosti i nečijeg života, što vas isto užasno povredi. Dođe žena i kaže: ‘Imam seksualne odnose sa svojom partnerkom’ pa on kaže: ‘Aha, treba uzeti manje instrumente’, ili takve nekakve neukusne komentare”, rekao je Daniel Martinović, koordinator udruženja Dugine porodice.

To je česta situacija u kojoj se nađu lezbejke koje traže primarnu zdravstvenu zaštitu.

“Kada se žena leči od neplodnosti, bez obzira na njenu seksualnu orijentaciju, ako ona kaže da ima partnerku, imali smo neke slučajeve gde su ginekolozi odbili uopšte ići u ikakve dalje preglede s obrazloženjem da tu treba da budu žena i muškarac da bi se išlo u lečenje neplodnosti”, rekao je Martinović.

Neki ginekolozi zato naglašavaju da primaju lezbejke kako bi žene znale da dolaze u sigurno okruženje, prenosi Zadovoljna.

Političare delimo na one za koje nas ne zanima kako piške i one koji pišaju po nama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Pa mozda stvarno da probaju odnose sa muskarcem….mozda ne bi bilo problema sa plodnoscu. Medicina kaze da ce tesko ici kad su dve zene u pitanju 🤣

OGLAS

124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link