Magazin Srbija

5 najjezivijih mesta u Srbiji kriju strašne priče od kojih se ledi krv u žilama (FOTO)

Foto: Shutterstock

U našoj zemlji postoje mesta o kojima se ispredaju legende i za koje se veruje da u sebi kriju tajne od kojih će vam se slediti krv u žilama.

Ne možemo ih nazvati turističkom atrakcijom, iako privlače brojne znatiželjnike koji žele da se uvere u njihovu istinitost, a čak ni onim najhrabrijima nije svejedno kada zaista posete ova mistična mesta.

To nije nimalo čudno – kako bi ste se vi osećali da se krećete stazama najpoznatijeg srpskog vampira, posetili most na kojem se svake noći čuju krici ili kada se pred vama ukaže avet u belom?

Vodenica najčuvenijeg srpskog vampira

Najčuveniji vampir u Srbiji – Sava Savanović, boravio je u jednoj staroj vodenici u blizini Bajine Bašte, u selu Zarožje. Tako barem kaže legenda.

Pre više od pola veka, pričaju meštani, Sava se tamo pojavio poslednji put, ali i danas malo ko sme da uđe u nju. Ipak, ona je u međuvremenu renovirana tako da privuče više turista jer se bila skoro sasvim urušila.

Trojanov grad na Ceru

Tvrđava na planini Cer nosi ime Trojanov grad, po caru koji je, prema priči, bio demon. On je navodno živeo u svom dvorcu u skrivenoj dalekoj šumi, a noću bi izlazio i obljubljivao devojke i žene iz blizine.

Trojanov Grad na Ceru
Foto: Wikimedia/ Chelik

Plašio se samo sunca – da će ga spržiti i povrediti ga, pa ga danju nije bilo nigde. Baš zato noću žene tuda nisu smele same iz straha od Trojana, piše Nova.

Mistično biće sa Borskog jezera

Čim se smrkne, na jezeru kod Bora se pojavi senka koja nema jasan, definisan oblik, ali zato ima krila i glavu konja. Tako jeziva, izađe iz vode i plaši sve naokolo.

To mistično biće navodno plaši i obližnje seljake koji vode stoku na ispašu. Pričaju da se dešavalo da životinje prosto ispare zbog te aveti, skoro kao na jezeru Loh Nes.

Jezivi krici na Mrtvačkom mostu

Za Mrtvački most na Staroj planini kažu da je najstrašnije mesto u našoj zemlji. Iako je staza obnovljena zbog turista, čini se da nema mnogo onih koji koji smeju da pređu taj most.

Prema legendi, noću se tu čuju krici zbog turskih nasilnika koji su tu davno klali i silovali Srpkinje. Meštani i danas pričaju da se vrištanje duša tih nesrećnih žena i dalje čuje.

Avet u venčanici kao iz horor filma

U selu Koprivica kod Zaječara nema mnogo onih koji se šetkaju noću naokolo. Sve je to zbog priče koja se već dugo raspreda selom – noću šeta devojka u venčanici i plaši narod.

Jedni pričaju da je u pitanju duh mlade koja je pre pola veka poginula u saobraćajnoj nesreći na putu za medeni mesec, a drugi da je to duh devojke koja se obesila kada ju je dragi ostavio pred svadbu.

I danas mnogi ljudi iz tog kraja tvrde da su videli mrtvu ženu u belom.

Izvor: Nova

U Poljskoj pronađen kostur ‘vampira’, imao srp oko vrata da ne ustane iz groba (FOTO)

OGLAS

36 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap