Magazin

Kako je omiljeno srpsko jezero postalo veliko, ružno i nebezbedno gradilište

Zlatibor je već neko vreme na meti javnosti zbog nekontrolisanog građenja, a aktuelni prizori posebno će izazvati ljubitelje prirode. Jer čini se da se i planina i njene šume i jezera pretvaraju u beton.

Ovog leta posetioci nisu mogli da uživaju u šetnji pored jezera koje je obeležje ovog turističkog mesta, jer je voda ispraženjena zbog rekonstrukcije korita.

To je samo deo radova koji se izvode ovoga leta i zbog čega veliki broj posetilaca negoduje.

Reporter emisije “Probudi se” Nebojša Jovanović, bio je na licu mesta, a scena koju je zatekao daleko je od ohrabrujuće – Zlatibor je trenutno veliko gradilište.

– Gradi se na desetine poslovnih objekata, rekonstriše se i centar grada. Situacija oko same zdravstvene stanice je nešto malo bolja, ali morate biti oprezni. Kako s nam rekli radnici koje smo zatekli, prilaz stepeništu bio je neobezbeđen nekoliko dana, a urađen je put koji nije asfaltiran i pitanje je kako će biti kad pane kiša.

Dakle nije samo ružno, već nije ni bezbedno.

– Izvođač radova nije baš adekvatno obezbedio gradilište, pa se građani sami snalaze, preskaču rupe i kanale. Prilazi nisu propisno obezbeđeni ni do drugih objekata – pokazuje Nebojša.

Pa, nije čudo što ovog leta o Zlatiboru niko ne priča, a čak ni atraktivna Stopića pećina ne može da popravi utisak.

Uništavanje prirode na Zlatiboru, Titova vila okružena zgradama (FOTO)

Izvor: Nova

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

273 Shares
273 Shares
Share via
Copy link