hronika Srbija

Jelena Marjanović je opomena svim devojkama pred udaju, rodbinu proveri 2 puta

jelena zoran marjanovic
FOTO: RAS / RAS SRBIJA

Ružna si. Debela si. Izgledaš kao neka tetka.

Ovo je prema rečima svedoka optuženi Zoran Marjanović govorio svojoj supruzi Jeleni koju je pre šest godina ubio na nasipu udarajući je devet puta tupim predmetom u glavu. To je onaj desetogodišnji dečak koga su roditelji stavili pred kameru Trećeg oka da priča o astralnim nivoima, gradu mrtvih, ubicama, samoubicama koje posećuje kada zaspe, a ponekad i u budnom stanju.

Uredno začešljanih šišaka posred čela, obučen u belu košulju sa štrikanim prslukom preko nje Zoran zbunjeno, rekla bih naučeno, priča o nekim paranormalnim pojavama u koje veruju njegovi roditelji, inače bi dete odveli kod psihologa a ne pred kamere.

Marjanovićeva mama se bavila nadrilekarstvom, lečenjem ljudi bioenergijom u kući gde je imala svoju „ordinaciju“ i oltar zbog čega navodno i nije došla na sahranu snajke jer joj groblje narušava auru i energiju.

Žalila se Jelena prijateljima da je atmosfera u kući nepodnošljiva, da se Zoranov otac pita za sve, da utiče na Zorana, da je sa Zoranom teško uspostaviti komunikaciju i da se plaši da ga napusti jer “bi je ubio”.

Budio ju je usred noći da trči, da smrša, da sredi figuru. Zamerao joj je mnogo toga, proveravao, kontrolisao.

Kakav horor koji se, kada bismo pitali Marjanovića, okončao na najnižem astralu gde su ubice, ako sam dobro shvatila.

Ovaj zločin treba da bude opomena svim devojkama koje planiraju da se udaju. Bez zezanja.

Proveriti ko supovac sve, za svaki slučaj, jer ljubav navuče mrenu na oči.

Neka će reći: “Ako moram da ga proveravam ni ne treba da budem sa njim”. Ima smisla, ali šta se sve dešava danas ne bi bilo zgoreg pre udaje bar malo pročešljati užu, širu familiju, odnose, sklonosti, afinitete u mladosti, ne daj Bože naleteti na neki snimak na kom budući suprug začešljan priča o paralelnim svetovima.

Ne znam kako je Jelena uopšte mogla da trpi pomenutu atmosferu, svekrvu koja u kući leči ljude bioenergijom, priča o paranormalnim pojavama, svekra kog se plaši, koji vodi glavnu reč, muža koji je vređa, proverava, govori joj da izgleda kao tetka i da mora da trči, trči, trči, da skine kilograme.

Ima i taj video na kom Jelena sa nekom masnicom na licu prazni pepeljare na slavi dok svekrva i snajka igraju u pozadini.

Puno je ovde pozadina – astrala što bi rekao mlađani Marjanović, koje se tek sad otkrivaju.

Pričamo o svirepo ubijenoj Jeleni, zato sam stavila akcenat na žene. Žene koje se plaše, koje trpe, koje brane muževe nasilnike, koje ne umeju da odu, ne mogu da odu, ne znaju kuda, kako, koje su se udajom uplele ko pile u kučinu i ne znaju kako sebi da pomognu.

Gutaju kompromise tvrde ko kamen, ćute radi mira u porodici, gutaju sve što bi rekle, ponizno slušaju, prinose, odnose, pravdaju, žmure, ponašaju se kako muževi žele prestravljene da će ih muževi ubiti. To se nažalost često i dogodi.

Nasilnik nikada neće postati pacifista. Prvi šamar nije nažalost poslednji. Vređanje se obično lančano proširuje i postaje psihičko mrcvarenje.

Davanje vremena nasilniku da se promeni je gubljenje vremena da sebe spaseš. Da izbegneš ubistvo.

Da li bi Jelena sada pevala na bini da je otišla na prve znake upozorenja?

Sve bizarnosti u vezi sa Zoranom i Jelenom Marjanović, od 2 događaja podilazi jeza

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

9.6K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap