zlatiborsko-kuvana-jela
Foto: Marko Subotin
Vesti Novi Sad

Jela sa smederavca u Zlatiborskom prozorčetu

Svako od nas ima svoja omiljena jela iz detinjstva. Pamtimo ih po posebnom ukusu, po porodičnoj atmosferi nedeljnog ručka. Većinu ovih jela spremale su bake na šporetu smederevcu. Ovakve jela su satima spremana na laganoj vatri.

sporet-mederevac

Danas u restoranu Zlatiborsko prozorče svakog dana spremaju jela domaće kuhinje kuvana na smederevcu. Uz idiličan zlatiborski ambijent, u Prozorčetu je na meniju svakog dana različito jelo. Kao aperitiv, ovde možete da probate neku od domaćih rakija, a za dezert, tu su domaći kolači. Cena kompletnog obroka je 350 dinara.

Jelovnik

Ponedeljak

Svadbarski kupus (sa junećim mesom i suvim svinjskim mesom)
Hleb

Utorak

Čorbast pasulj (sa suvim rebrima i slaninom)
Sveža salata
Hleb

kuvala-jela-na-smederevcu
Foto: Marko Subotin

Sreda

Juneći gulaš
Testenina
Sveža kupus salata
Hleb

Četvrtak

Sarma
Hleb

sarma-sa-smederevca
Foto: Marko Subotin

Petak

Pasulj zapečen u rerni
Salata
Hleb

Luftika
Luftika Promo

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow