Svako od nas ima svoja omiljena jela iz detinjstva. Pamtimo ih po posebnom ukusu, po porodičnoj atmosferi nedeljnog ručka. Većinu ovih jela spremale su bake na šporetu smederevcu. Ovakve jela su satima spremana na laganoj vatri.

sporet-mederevac

Danas u restoranu Zlatiborsko prozorče svakog dana spremaju jela domaće kuhinje kuvana na smederevcu. Uz idiličan zlatiborski ambijent, u Prozorčetu je na meniju svakog dana različito jelo. Kao aperitiv, ovde možete da probate neku od domaćih rakija, a za dezert, tu su domaći kolači. Cena kompletnog obroka je 350 dinara.

Jelovnik

Ponedeljak

Svadbarski kupus (sa junećim mesom i suvim svinjskim mesom)
Hleb

Utorak

Čorbast pasulj (sa suvim rebrima i slaninom)
Sveža salata
Hleb

kuvala-jela-na-smederevcu
Foto: Marko Subotin

Sreda

Juneći gulaš
Testenina
Sveža kupus salata
Hleb

Četvrtak

Sarma
Hleb

sarma-sa-smederevca
Foto: Marko Subotin

Petak

Pasulj zapečen u rerni
Salata
Hleb

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here