dunavski-novi-sad
Aleksandar Milutinović
Dogadjaji Izložbe

„Jedan dan u Dunavskom parku“ u nedelju

Program „Jedan dan u Dunavskom parku“ održaće se u nedelju, 15. maja, u saletli u Dunavskom parku. U okviru muzejske manifestacije Deset dana od 10 do 10, Muzej Vojvodine će u nedelju izaći iz svojih prostorija do Dunavskog parka gde će biti priređeni programi za svačiji ukus.

Igraonica za decu „Dunav… tu se ribe kupaju, repovima lupaju“ na kojoj će se sa decom razgovarati o Dunavu i njegovim ribama će otvoriti druženje u 17 sati, a nakon razgovora deca će u kreativnom delu „pecati“ nasmejane ribe.

Nakon toga, posetioci će moći da odslušaju predavanje Vladimira Barovića o Jovanu Hraniloviću. Jovan Hranilović, predstavlja markantnu pojavu svoga doba koja je po više osnova zadužila našu intelektualnu i stručnu javnost. Hranilović je bio dinamičan čovek koji je u svom događajima bogatom životu, bio svedok ali i aktivni učesnik u mnogim važnim istorijskim događajima koji su obeležili jedno vreme i naše prostore. Osim istorijskih podataka i činjenica, Barović će na predavanju izneti i anegdote o Hranilovićevom drugovanju i prijateljevanju sa velikim srpskim pesnicima poput Zmaja i drugih uglednih građana Novog Sada na prelazu iz 19. u 20. vek. Predavanje počinje u 18 sati.

U slučaju kiše program će biti održan u Muzeju Vojvodine.

Posetite muzeje ove nedelje.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share