Svet

Kupili gigantsku statuu lignje za 190.500€ da namame turiste i oporave ekonomiju

statua-lignje-japan
Foto: YouTube PrintScreen / 021

Srbija nije jedina zemlja koja računa na to da će gigantskim statuama i spomenicima nešto profitirati, a priča iz Japana dokazuje da raznih Vesića ima na svim krajevima svetu.

Naime, jedan priobalni grad u Japanu iskoristio je novac dodeljen kao pomoć za saniranje ekonomskih posledica usled epidemije kako bi platio džinovsku statuu lignje.

Statua duga 13 metara koštala je nešto više od 190.500 evra. Nalazi se u lučkom mestu Noto, gde se leteće lignje smatraju lokalnom poslasticom.

Zvaničnici Notoa su izjavili lokalnim medijima da je statua deo dugoročnog plana da namame turiste nakon pandemije virusa korona.

Kao i drugde, turizam u Japanu je u krizi zbog pandemije virusa korona. Ta zemlja će ove godine biti domaćin Olimpijskih igara, ali prisustvo stranih gledalaca nije dozvoljeno, zbog čega će Japan biti na gubitku od oko 1,5 milijardi evra, prenose mediji.

Ipak, koliko god neverovatno zvučalo, kupovanje gigantskih statua u trenutku kada su kiseonik i vakcine najtraženiji nije nepoznata priča. U jeku epidemije koronavirusa Srbija je postavila spomenik Stefanu Nemanji za koji se i dalje ne zna koliko je koštao, a koštao je svakako daleko više od japanske džinovske lignje.

Koliko li će bugarskih turista sada pohrliti u Japan mesto u Beograd?

Mega car Džoni Dep progovorio na čistom srpskom i to više od psovke

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link