Recepti

Nema ničeg lepšeg od tradicionalnog srpskog doručka spremljenog na italijanski način

Svi nutricionisti su saglasni da je doručak najvažniji obrok u danu i da je kvalitetan i “jak” obrok najbolji način da uspešno započnete dan.

Jaja sa slaninom čest su prizor na srpskim trepezama i nesumnjivo su dobar izbor za početak dana. Međutim, jaja sa slaninom na italijanski način dobijaju sasvim drugu dimenziju.

Sastojci:

  • 150 ml mleka
  • 10 gr suvog kvasca
  • oko 150 gr brašna
  • so
  • 30 ml ulja
  • 50 gr slanine
  • 3 jaja
  • 50 gr sira

Priprema:

Napravite testo. Pomešajte mleko, brašno , suvi kvasac i so. Umesite dobro i ostavite da testo nadođe oko 45 minuta.

Slaninu ispržite da bude reš, razvaljajte testo, stavite u nauljen pleh. Napravite mala udubljenja za jaja, stavite jaja u svako udubljenje.

Okolo stavite slaninu, dodajte rendani kačkavalj, pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.

Doktor Solaković o važnosti doručka: Kod nas je prvo kafa, cigara i gledate u nebo

Čitajte Luftiku na Google vestima

555 Shares
555 Shares
Share via
Copy link