Izložbe

Izložba o borbi protiv zaborava

U okviru programa „Ledena tišina”, u četvrtak 21. januara sa početkom u 12 časova, na Tribini mladih novosadskog Kulturnog centra, biće otvorena izložba pod nazivom „Nestali u Holokaustu – Zemun- Svaka slika priča priču” autora Nenada Fogela.

Ovom izložbom, kada se ujedno obeležava i 70 godina od završetka Drugog svetskog rata, autor će Novosađanima predstaviti prošlost sa svim njenim greškama, a sa ciljem da se takve greške nikada više ne ponove. Kao ljudska bića skloni smo zaboravu, a protiv zaborava se treba boriti. Ovom izložbom pobeđuje se tendencija zaboravljanja svih nedužnih, surovo ubijenih samo zato što su bili druge nacije ili vere. Kroz priču o životima i sudbinama zemunskih Jevreja može se uvideti obrazac prema kome je jevrejski narod porobljavan i mučen širom Evrope. Antisemitizam i fašizam nemaju opravdanja – sve generacije moraju biti upućene u to. Upravo ovom izložbom podsećamo da stradali nisu samo bezlični broj, već jaki pojedinci čiji su ispunjeni životi nasilno prekinuti – rekao je Nenad Fogel.

Izložba će trajati do 30. 01. 2016. godine.

Izvor: KCNS

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link