Dogadjaji Izložbe

Izložba Edine Selesković u Fabrici

U okviru programa Ritma Evrope u Fabrici se u četvrtak 5. maja u 19 sati otvara izložba „Misli sloboda – između danas i sutra“ Edine Selesković. U pitanju je sveobuhvatni pristup projektu public art-a koji šalje poruku mira i pomirenja iz srca Sarajeva i BiH ka regionu, celoj Europi, Americi i svetu.

Ovaj projekat objedinjuje skulpturu, instalaciju, performans, svetlo, zvuk, film, pisanu reč ali i nove globalne komunikacijske tehnologije kako bi spojio mlade generacije sa univerzalnom snagom savremene umetnosti.

Nakon otvaranja izložbe, nastupiće Jasna Jovićević i Henrieta Varga. Unikatni spoj savremene fuzije plesa i muzike, jakog individualnog izraza kroz improvizaciju, karateristiše ove dve umetnice. Iako su obe provele i više od dve decenije van Srbije, sada su u Subotici, gde sarađuju i stvaraju nova dela. Njihov rad je prepleten interakcijom, momentalnom inspiracijom, u traganju za novim oblikom izražavanja.

Izložbu je podržala Ambasada SAD u Beogradu, a u projektu su učestvovali učenici Gimnazije „Isidora Sekulić“, Karlovačke gimnazije i ŠOSO „Milan Petrović“, kao i studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, studija Scenska arhitektura, tehnika i dizajn.

Pogledajte elektronsku izložbu posvećenu Zilahiju.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share