Dogadjaji Izložbe

Izložba dela Dušice Pejić i grafika Milice Antonijević

Izložba slika autorke Dušice Pejić biće otvorena u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada u 19 časova. Iste večeri, u 20 časova u malom Likovnom salonu KCNS-a možete prisustvovati otvaranju izložbe grafika Milice Antonijević.

Dušica Pejić aktivno izlaže svoja dela u inostranstvu i Srbiji, a član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, kao i Internacionalne asocijacije umetnika ArtFest@Doral iz Majamija. Bavi se apstraktnim slikarstvom i uvšćena je u osam najistaknutijiuh autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu posle 2000. godine. Završila je specijalističke studije na Katedri za slikarstvo na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu, kao i master studije slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njena dela možete pogledati do 18. aprila.

Izložba grafika Milice Antonijević traje do 16. aprila, a autorka je diplomirala na Odseku Primenjena grafika, atelje grafika i knjiga na Fakultetu primenjih umetnosti i dizajna u Beogradu, a magistrirala na predmetu grafika. Milica Antonijević je član ULUS-a i vanredni profesor na predmetima crtanje i slikanje na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Pročitajte koje doga]aje u Novom Sadu ne smete propustiti

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link