Izlozba_kcns
Dogadjaji

Izložba dečijih mozaika

Izložba „Kamenčić po kamenčić“, na kojoj će biti izloženo 20 dečjih radova koji su nastali na radionici mozaika koju je vodila akademska umetnica Ljiljana Rivić, biće otvorena u utorak, 11. avgusta u 12 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Program kreativne radionice za izradu mozaika bio je namenjen deci školskog uzrasta od 9 do 15 godina.

Deca su u prvoj fazi radionice izrađivala crteže i učila tehniku crtanja, što je podrazumevalo učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi usledilo je upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja. Treća faza podrazumevala je učenje indirektnog mozaika – specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika. Mozaici su se radili na zadate teme kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda… Takođe, mozaici su se izrađivali od prirodnog kamena, pa su mališani imali priliku da se upoznaju sa različitim vrstama kamenja: mermer, granit, travertin i peščara.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share