Dogadjaji Izložbe

Izložba crteža Marion Dedić u Likovnom salonu

Izložba crteža Marion Dedić  otvara se u ponedeljak 15. avgusta u 19 sati u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, a publika ovu postavku može pogledati do 29. avgusta.

Marion Dedić, rođena 1976. godine u Nemačkoj, diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član ULUS-a od 2009. godine kao samostalni umetnik. Realizovala osam samostalnih izložbi i učestvovala na brojnim grupnim izložbama u zemlji i šire.

Izlozba crteza Marion Dedic

– Izloženi radovi nastajali su tokom niza godina, kao deo isprekidanog, ali neprekinutog stvaralačkog procesa. Kontinuitet i likovna razrada očituje se u svakom novom vraćanju temi. Rezultat je potpuni crtački preobražaj isprva figuralnog motiva koji preuzima ulogu objekta, i potom njegovo konačno razlaganje i svođenje na sasvim likovne činioce. Početni impuls i inspiracija za nastanak serije crteža delom je u pojavnom – motiv je životinjska figura, interakcija, privlačna toplina i taktilnost živog krzna. I to ne bilo koje životinje. Za neplanirano likovno putovanje i avanturu, kao saputnici su se nametnuli figure i karakteri psa i svinje, čija suprotstavljena ili pak nadopunjujuća simbolična značenja proističu iz različitosti uloga u životu čoveka – kaže istoričarka umetnosti Zorica Atić.

Još dešavanja potražite ovde

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link