izlozba-pelikan-novisad
Dogadjaji

Izložba Aleksandre Belić

Mlada slikarka Aleksandra Belić imaće izložbu 30. avgusta u 18 časova u novosadskom klubu Pelican. Apstrakcija i bezpredmetnost je nešto prvo što ćete primetiti kod njenih radova, vedre boje i jake kontraste. Od 15. oktobra ove godine Aleksandra odlazi na akademiju u Dizeldorf.

Vecina radova na izložbi biće velikih formata,  rađeni  na različitim podlogama, od šperploče do natrona. Videćete dosta eksperimentisanja, sa naglaskom na seriju radova gde je mlada umetnica proučavala teksturu. Ovo je izložba njenog dosadašnjeg rada, i predstavlja tek početak njene buduće karijere akademskog slikara. Aleksandra kaže da kroz svoje radove izražava emocije:

– Mnogo eksperimentišem i trudim se da pokrijem što više tehnika i materijala. Koristim svoje slike kao medij za  izražavanje emocija i njih stavljam u prvi plan, trudeći se da izbegnem materijalizaciju stvari. Izbegavam šablone i  trudim se da sa svakim radom što više pomeram granice. Ovo je tek početak mog puta, još uvek pronalazim sebe i proći će još mnogo vremena dok ne dostignem svoj pun potencijal – zaključuje ona.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share