Srbija

Tuga za tugom: Zapalio se grob devojčice Petre (3) ubijene u Vršcu

petra-groblje
Foto: Zorana Jevtić

Grob malene Petre B. (3), koju je 4. oktobra ubio otac Marko B. u svom iznajmljenom stanu u Vršcu, pa se obesio, izgoreo je!

O tome da je večna kuća ubijene devojčice izgorela policiju je obavestila devojčicina majka Suzana, koja je fotografiju gareža sa groblja i informaciju o tome šta se dogodilo podelila sa svojim prijateljima na Fejsbuku.

– Išla sam na Petrin grob i sav je izgoreo. Niko me nije obavestio da je izgoreo. Bili su vatrogasci da gase. Sve sam saznala. Ne brinite se. Prijavila sam policiji – napisala je nesrećna majka na Fejsbuku, a nekoliko sati kasnije je navela da su joj iz policije javili da je požar izazvala upaljena sveća.

vrsac-groblje
Foto: Screenshot

– Policija mi je rekla da se upalilo od sveće. Mogu samo da zamolim ljude da budu odgovorniji i oprezniji ako pale sveće kada dolaze na Petrin grob. Moja porodica pali u crkvi sveće, ali poštujem način paljenja sveće i na Petrinom grobu – objasnila je Suzana.

Podsetimo, ubistvo Petre B. uznemirilo je Srbiju, a nakon njene smrti utvrđeni su propusti u radu vršačkog Centra za socijalni rad, zbog čega su podnete krivične prijave protiv odgovornih iz te institucije.

Naime, Petrini roditelji nisu živeli zajedno od aprila ove godine, kada je Suzana supruga prijavila za nasilje u porodici.

Njemu je tada izrečena mera zabrane prilaska supruzi i zabrana komunikacije sa njom, a sedam dana pre stravičnog zločina on je osuđen pred Osnovnim sudom u Vršcu nauslovnu kaznu zatvora zbog nasilja nad suprugom, ali i na meru psihijatrijskog lečenja.

Uprkos tome, Centar za socijalni rad je dao pozitivnu ocenu o tome da otac treba da viđa dete u nekontrolisanim uslovima.

Majka Suzana u znak sećanja na tragično stradalu ćerku Petru (2) objavila fotografiju iz porodilišta

5.7K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap