Srbija Vesti

Izglasali su izmene zakona, spremite se za blokadu!

ćuta blokada
Printscreen

Savez ekoloških udruženja iz cele Srbije, koja se zalažu za očuvanje životne sredine, uputio je javni poziv i obaveštenje da se i 4. decembra (sobota) pripremaju blokade saobraćaja širom Srbije.

Njihovo obaveštenje prenosimo u celosti:

Savez Ekoloških Organizacija Srbije obaveštava javnost da će i ove subote, počev od 14 časova, građani blokirati puteve na različitim lokacijama širom Srbije. Tako i dalje izražavamo svoje neslaganje sa planiranjem otvaranja većeg broja rudnika litijuma, Zakonom o referendumu, Zakonom o eksproprijaciji, privatizacijom i intenzivnom eksploatacijom prirodnih resursa.

Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. REČ SE MORA DRŽATI, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire.

Pozivamo policiju da zaštiti svoj narod od svakog nasilja i da spreči incidente. Predsednik je juče indirektno najavio na konferenciji za štampu da pripadnici MUP-a neće reagovati, a pojedina udruženja bliska vlasti pozivaju na nasilje i time još više dižu tenziju.

U tom svetlu, ističemo da će građani mirno i dostojanstveno izraziti svoje nezadovoljstvo, a za svaki eventualni incident biće odgovorna vlast koja nema sluha da razume brigu naroda za opstanak Srbije, već ga bahato ponižava i preti reakcijom policije.

Zahtevamo i da se utvrdi odgovornost svih učesnika incidenta na mostu u Šapcu i da se pohapse inicijatori i egzekutori, da se reše problemi poljoprivrednika na Moravskom koridoru i u okolini.

Lista lokacija biće naknadno objavljena.

U isto vreme, pokret Ekološki ustanak objavio je uputstvo za predstojeće blokade:

uputstvo za blokade

Pink najavio okršaj sa demonstrantima i savetuje čime se naoružati

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

9.5K Shares
9.5K Shares
Share via
Copy link