Srbija Vesti

Početak kraja? Opozicione liste pregazile SNS na izborima u vojvođanskom selu

sutjeska
Printscreen

Srpska napredna stranka doživela je težak poraz na četiri od ukupno deset izbornih mesta u opštini Sečanj, na izborima za članove mesnih zajednica. U Boki i Sutjesci su sva mesta osvojili opozicioni kandidati.

U Boki je pobedu opozicije predvodio Nebojša Oberknežev, dok je u Sutjesci svih 11 mesta za članove Saveta mesne zajednice osvojili su kandidati grupe građana, predvođeni dosadašnjim predsednikom Mesne zajednice Draganom Žeželjom. Građani su i ovoga puta njemu ukazali svoje poverenje.

Pregledom izbornog materijala potvrđen je ubedljiv trijumf opozicije uz duplo više glasova od svakog kandidata sa liste SNS. Na izborima za 11 mesta u Savetu MZ učešće je uzelo 23 kandidata.

U Konaku su prošli kandidati opozicije i SNS, u Sečnju samo SNS, u Jaši Tomiću i opozicija i SNS, u Banatskoj Dubici više kandidata opozicije, u Šurjanu je mešovit sastav, u Jarkovcu kandidati SNS i opozicije, u Neuzini svi koji su bili na listi, u Krajišniku SNS, a u Šurjanu mešovito.

Povodom izbora za Savete mesnih zajednica u Vojvodini, Skupština slobodne Srbije upozorila je da je SNS proglasio pobedu u nekim vojvođanskim opštinama, a da je pri tom upotrebljavao sva sredstva pritiska na građane da glasaju za njihove kandidate, uslovljavajući ih radnim mestima ili nudeći novac ili nešto drugo za glasove, delili listiće sa već unapred otkucanim imenima koja moraju da se zaokruže, navodi SSS, a prenosi Danas.

Navodno postoje očevici  “bugarskog voza” u Sečnju, a sve je međutim ovoga puta bilo nedovoljno jer su građani odlučili da žele promene. Da li će i kada kula od karata oličena u SNS-u konačno pasti na parlamentarnim izborima videćemo uskoro. Ovo može biti prvi znak urušavanja.

Svaki 9. Srbin član SNS-a, a zemljaka odavno više ‘napolju’ nego u matici

Čitajte Luftiku na Google vestima

736 Shares
736 Shares
Share via
Copy link