Magazin Srbija

Šta piše u SMS porukama koje je Dačić slao Savu Manojloviću? (FOTO)

dačić
Printscreen

Savo Manojlović ispred organizacije Kreni – promeni objavio je na svom Tviter nalogu prepisku sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Manojlović je za Nova.rs rekao da narodna inicijativa o zabrani litijuma nije verifikovana i da će se zbog toga u četvrtak u 19 sati, ispred Predsedništva u Beogradu, održati protesti.

„Sad vidim da je bilo nekih incidenata i da Vam je neko iz Službe rekao pogrešnu stvar“, napisao je Dačić na šta mu je Manojlovič napisao „da ne vidi svrhu nakon incidenta kada je napadnuta studentkinaj od 22 godine, a da ni policija ni obezbeđenje nisu reagovali“.

„Mi ćemo na ulicu od četvrtka u 19h. Tražimo da donesete moratorijum od minimum 20 godina na bor i litijum i da Vlada ukine prostorni plan. To su jedini uslovi“, odgovorio je Savo Manojlović Ivici Dačiću.

Pored fotografija prepiske sa predsednikom Skupštine Srbije aktivista organizacije Kreni – promeni napisao je:

„Odbio sam da se čujem Ivicom Dačićem nakon incidenta.

On je za Nova.rs povodom ovoga rekao da će se sastanak sa koordinatorima održati večeras, a da će se konačna odluka znati najkasnije sutra u prepodnevnim časovima. Naglasio je da je svakako naredni korak protest u četvtak u 19h.

Podsetimo, predstavnici Kreni – promeni uputili su juče zahtev za hitnu verifikaciju narodne inicijative kako bi počeli sa prikupljanjem potpisa za zabranu iskopavanja litijuma i bora, i kako bi Skupština o tome mogla da odluči.

U saopštenju Manojlović je poručio predstavnicima vlasti da do 20. januara ukinu Prostorni plan “Jadar” i zakonom uvedu moratorijum na litijum i bor, a ukoliko to ne urade da će njegova organizacija insistirati da putem narodne inicijative predloži zakon.

Aktivisti “Kreni-promeni” napadnuti ispred Skupštine, Savo Manojlović zove na protest (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link