Magazin

Darko je Ivanu (14) silovao, ubio ašavom, telo zamotao u ćebe i bacio u potok, osuđen je na 40 godina

darko-ivana
Foto: Tanjug/MUP, Facebook/Ivana-Podraščić-je-nestala

Ivana Podraščić (14) iz Batajnice silovana je i ubijena pre tačno 8 godina u „raspadnutoj“ kući u Rakovici.   Za zločin je na 40 godina osuđen Darko Kostić.

Nestala je 29. jula 2014. godine. Tada je krenula na Kanarevo brdo, a njeno telo u fazi raspadanja nađeno je dva meseca kasnije. Ivana i Darko bili su prijatelji na „Fejsbuku“.

Dogovorili su se da se nađu i da je on sačeka na okretnici autobusa 56.

Kada su se našli, on ju je odveo u pomenutu kuću u kojoj su pili alkohol, potom ju je silovao, a zatim udarao ašovom u glavu i telo dok nije preminula. Njeno telo zavio je u sunđere i ćebad i bacio, piše Telegraf.

Porodica je Ivanin nestanak prijavila tek 9. avgusta. Tada su izjavili da je ona znala da beži od kuće i da zato nisu nikoga alarmirali. Policija je tragala za devojčicom nedeljama.

Međutim, 1. oktobra u stanicu je došla Kristina Kovačević koja je tada imala 22 godine i prijavila da ju je Darko silovao. Kristina je inače njegova snaja. Policija je tada otišla u kuću u Rakovici i pronašla Ivanin telefon.

Prvo su mislili da joj je Kostić ukrao telefon, ali su tokom ispitivanja saznali stravičnu istinu.

– Ivana mi se javila 31. jula i tražila da se vidi sa mnom da cirkamo. Sačekao sam je na okretnici autobusa 56, i odveo kući. Počela je „da vileni“, udarala me je, histerisala, grebala. Pokušao sam da je smirim, ali nisam uspeo, pa sam je ašovom udario u glavu. Pokušao sam da je oživim, dozivao sam je, ali uzalud. Otišao sam do prodavnice, vratio sam se, a ona je i dalje ležala u lokvi krvi. Uvio sam njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Otišao sam posle u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., rekao sam mu da sam u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da mislim da ga nisam ubio – izjavio je tada Kostić.

Kostić je prvo priznao zločin, a posle negirao. Osuđen je na 40 godina.

Debeo dosije

Darko Kostić je pre ovog zločina bio dobro poznat policiji. Godine 1993. sa saučesnikom je ubio staricu u Beogradu, a potom urinirao po njoj. Tada je dobio 7 godina.

Godine 2001. osuđen je za silovanje zbog čega je završio u zatvoru 3 i po godine. Po izlasku iz zatvora ponovo je silovao. Osim silovanja, osuđivan je za pljačke i razbojništva.

Nakon ubistva Ivane, tim veštaka ga je procenio. Utvrđeno je da mu je IQ ispod 90, odnosno, da je reč o psihopati i sociopati i da ga nije moguće izlečiti.

Ivanini roditelji

Ivanini roditelji saslušani su 31. oktobra.

Tražili su odštetu od države milion evra.

Iskaz je dala i Ivanina majka Nada.

– Rekla je da ide na žurku i više je nikad nisam videla. Ivana je bila dobro dete, ali umela je da ode od kuće i da se ne vrati po nekoliko dana. Zato moj suprug nije odmah prijavio nestanak – rekla je ona.

„Ostavite me u zatvoru, napolju ću sigurno napraviti neko sra*“: Serijski silovatelj molio stražare

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

184 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap