Vesti

Ivanu Kontiću produžen pritvor za još 30 dana zbog zverskog nasilja

ivan-kontic

Novosadski Viši sud doneo je odluku da se tridesetogodišnjem Ivanu Kontiću produži pritvor za dodatnih 30 dana što znači da može biti zadržan u pritvorskoj jedinici do 7. marta. Protiv njega vodi se istraga zbog krivičnog dela ubistva u pokušaju Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu.

Snimak brutalnog prebijanja bio je glavna tema domaćih medija, a postupak protiv njega pokrenut je tek 12. septembra. On je uhapšen u Crnog Gori 11. oktobra po poternici Srbije.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića. Do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život. On ih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Advokat odbrane takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta, piše Nova.rs.

Saslušan Ivan Kontić: Kompletan snimak će se pojaviti kad-tad

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link