Vesti

Ivanu Kontiću produžen pritvor za još 30 dana zbog zverskog nasilja

Novosadski Viši sud doneo je odluku da se tridesetogodišnjem Ivanu Kontiću produži pritvor za dodatnih 30 dana što znači da može biti zadržan u pritvorskoj jedinici do 7. marta. Protiv njega vodi se istraga zbog krivičnog dela ubistva u pokušaju Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu.

Snimak brutalnog prebijanja bio je glavna tema domaćih medija, a postupak protiv njega pokrenut je tek 12. septembra. On je uhapšen u Crnog Gori 11. oktobra po poternici Srbije.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića. Do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život. On ih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Advokat odbrane takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta, piše Nova.rs.

Saslušan Ivan Kontić: Kompletan snimak će se pojaviti kad-tad

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
222 Shares
222 Shares
Share via
Copy link