Novi Sad

Kontić, osumnjičeni za pokušaj ubistva u Novom Sadu, još uvek nije izručen Srbiji

kontic

Slučaj Ivana Kontića (30) osumnjičenog za pokušaj ubistva M.M. 24. avgusta u Novom Sadu i dalje stoji jer Viši sud u Podgorici još nije doneo odluku o njegovom izručenju.

Nakon njegovog hapšenja, mediji su preneli saopštenje Ministarstva pravde Crne Gore da će Kontić biti izručen Srbiji po skraćenoj proceduri, kao i da je osumnjičeni dao saglasnost da bude prebačen u Srbiju. Najavljeno je da će polovinom ovog meseca biti u Srbiji, ali se to nije desilo i za Blic u Ministarstvu pravde Crne Gore kažu da je slučaj ekstradicije Kontića i dalje u postupku pred nadležnim sudom.

“Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će, bez odlaganja, obavestiti Ministarstvo koje će o tome obavestiti državu koja je tražila izručenje”, navodi se u odgovoru crnogorskog ministarstva, a prenosi 021.

Kontić je uhapšen početkom oktobra u Podgorici gde se skrivao nekoliko nedelja menjajući stanove.

Za njim je potraga raspisana nakon što je početkom septembra u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M.

Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.

Podsetimo da su O.L. i L.V, koji su osumnjičeni za saučesništvo, pušteni iz pritvora.

Sud u Beogradu odobrio da Srbija izruči Americi 11 programera iz Niša, čeka se ministar

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link