Magazin

Iva Ilinčić 4 sata davala detaljan iskaz o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

iva-ilincic
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Saslušanje mlade glumice Ive Ilinčić trajalo je puna četiri sata, i oko 13.20 ona je u pratnji oca i advokata napustila Više tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja Iva nije davala izjave, ali su njeni ostali advokati rekli da je glumica do detalja opisala sve što je preživela zbog profesora glume Miroslava Mike Aleksića kog je optužila za seksualno zlostavljanje.

Tokom četvoročasovnog saslušanja, Iva je detaljno iznela i opisala sve ono kroz šta je prolazila tih godina i mislimo da je u tom smislu, što je vrlo važno, njen iskaz uzet, fiksiran i on sad nadalje predstavlja dokaz da se po tome postupa – rekao je Jugoslav Tintor jedan od advokata koji zastupa i Ivu i Milenu Radulović.

On je dodao da je Ivi bilo teško da se priseća svega, ali da je ispričala sve.

– S obzirom da su i Iva Ilinčić i Milena Radulović saslušane od strane tužioca, molimo medije jer imamo jedno maloletno lice i još jednu žrtvu koje nisu spremne da stanu pred medije i ovoliko kamera, da pomognete da postupak teče bez bavljenja time – rekao je Tintor.

iva-saslusanje
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

On je dodao da mediji jako pomažu da ovaj slučaj bude ispraćen i podignut na nivo posle kog “više ništa neće biti isto”.

– Mislim da novinari užasno pomažu jer su ovo podigli kao pitanje svih pitanja, jer da ovo nije od medija podignuto ovako mislim da se ne bi saznalo za ovaj broj ljudi. Jaka je poruka koja se šalje da ohrabri druge žrtve da prijave svako zlostavljanje, ne samo u ovom predmetu, ovaj predmet je samo okidač, posle kog mislim neće više biti isto – dodao je Tintor.

On je dodao i da će trajenje postupka zavisiti od broja oštećenih lica, kojih za sada, koliko oni znaju, ima četiri.

– Mislim da će trajanje prikupljanja dokaza zavisiti od broja oštećenih lica što bitno usložljava postupak. Sama činjenica da ovde ima i veliki broj krivičnih dela koje se okrivljenom stavljaju na teret čini ovaj postupak nimalo jednostavnim i lakim, što sigurno neće biti brzo.
Ali cilj postupka je da se sve raspravi i sve utvrdi, prikupe svi dokazi još u fazi istrage kako bi se utvrdilo ono što je bilo jer to nam je svima u interesu da se ova krivično-pravna stvar detaljno rasvetli – rekao je advokat.

Na pitanje zašto je advokat Miroslava Mike Aleksića napustio saslušanje, Tintor je objasnio da je u kabinetu svakako ostala njegova saradnica, advokatica.

– S obzriom da su dva branioca bila u kabinetu, svakako je njegova koleginica ostala do kraja. I oni učestvuju u prikupljanju dokaza, postavljaju pitanja i upravo zato mislim da je to dobro tako raditi imajući u vidu da su ovde detalji jako važni – rekao je on, a preneo Blic.

Tintor je dodao da su za sada krivičnom prijavom obuhvaćene četiri devojke koje oni zastupaju.

– Četiri devojke koje su se nama obratile su obuhvaćene krivičnom prijavom po kojoj se sada vodi postupak. Zvanične informacije da su se javile još neke devojke mi još nemamo. Kada policija podnese dopunu krivične prijave, tužilaštvo će biti obavešteno – rekao je on.

Podsetimo, o višestrukom silovanju progovorila je hrabra glumica Milena Radulović.

Svoje traume iz Mikine škole podelila je i glumica Hana Selimović.

MUP je pozvao žrtve seksualnog predatora da se jave.

50 godina mučnine: Glumica Hasija Borić o seksualnom zlostavljanju u Dramskom studiju u Sarajevu

Avatar

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link