Magazin

Iva Ilinčić: Moja prijava protiv Aleksića je užasno intimna stvar

Borim se sa tim da ostanem kulturna i vaspitana devojka, ali da ne dozvolim novinarima da ulaze u to, jer je u pitanju užasno intimna stvar koja je u sudskom procesu, kaže glumca Iva Ilinčić, povodom znatiželje, ali i brige medija nakon što je sa još nekoliko devojaka podnela prijavu protiv svog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića zbog seksualnog uznemiravanja.

– Razumem novinare i njihov posao, ali to je nešto najprivatnije i moje prelično. Nisam imala strah da se pojavim danas ovde, samo sam se molila da niko ne navali sa tim pitanjima. Jer ovde smo se okupili zbog jednog divnog pozorišnog događaja i treba da pričamo o tome – rekla je mlada glumica nakon konferencije za štampu u Beogradskom dramskom pozorištu.

Premijera predstave “Kišne kapi na vrelom kamenju” po tekstu Rajnera Vernera Fasbindera u režiji Juga Đorđevića, u kom igra i Iva Ilinčić, zakazana je za 20. februar na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Predstava se bavi pitanjem manipulacije i pojedincima koji su u procepu sa svojim identitetima koje im je društvo nametnulo…

Ovaj Fasbinderov komad se premijerno izvodi u Srbiji, a Iva prvi put igra po nekom delu ovog autora. Deo je glumačke četvorke koju čine Ljubinka Klarić, Pavle Pekić i Aleksandar Vučković, piše Nova.

– Glumim Anu, mladu glumicu, koja je na početku karijere. Ona je ambiciozna, željna uspeha, a istovremeno izuzetno emotivno biće koje nije spremno da racionalno razluči stvari u svojoj glavi, To je neki drajv, nešto što je vuče da uspe kao glumica i spremna je na sve da bi u tome istrajala. Bilo mi je sve jako zanimljivo i blisko, i šta znači imati tu vrstu borbe u glavi, šta treba a ne treba – priča Iva Ilinčić i dodaje da je imala divne partnere.

Glumica naglašava da je definitivno najzanimljivi kontekst u koji je smeštena predstava.

Iva Ilinčić 4 sata davala detaljan iskaz o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

Share via
Copy link