klavir-koncert-sinagoga
Izvor: wikimedia.org
Koncerti

Italijanski simfonijski studentski orkestar u Sinagogi

U sredu, 28. oktobar 2015. u 20.00 časova u Sinagogi očekuje nas koncert „Note prijateljstva“. Koncert će održati Nacionalni simfonijski orkestar studenata italijanskih konzervatorijuma. Dirigent je Đuzepe Gracioli (Italija), a solista Irena Josifoska, violončelo (Srbija)

 

Nacionalni simfonijski orkestar italijanskih konzervatorijuma osnovan je 2008. godine s ciljem da se odgovori na potrebe razvoja i promocije umetničkog i muzičkog visokog obrazovanja.

Reč je o veoma značajnom umetničkom i kulturnom projektu saradnje između italijanskih konzervatorijuma u kom učestvuju najtalentovaniji studenti koji se školuju u italijanskom sistemu obrazovanja i koji za ove mlade ljude predstavlja jedinstvenu priliku za usavršavanje kao i profesionalno i životno iskustvo koje ih obogaćuje kao umetnike i kao ljude.Tokom vremena Orkestar je sproveo mnogo prestižnih aktivnosti i realizovao značajne muzičke događaje sarađujući sa domaćim i međunarodnim umetnicima.

Ove godine, povodom projekta „Note prijateljstva“, koji se realizuje u okviru sporazuma o kulturnoj i obrazovnoj saradnji između Italije i Srbije, Orkestar će predstaviti Italiju serijom koncerata, najpre u Trstu, zatim u Beogradu i Novom Sadu. Projektom rukovodi Konzervatorijum „Đuzepe Tartini“ iz Trsta koji je za ovu priliku angažovalo Ministarstvo obrazovanja, univerziteta i istraživanja Republike Italije.

Ulaz na koncert je slobodan.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow