Svet

Italijan Marko ubio mladu Albanku i telo sakrio u zid, policija posle 9 godina došla do jezivog otkrića

Foto: Printscreen/Policia Nacional
Foto: Printscreen/Policia Nacional

Španska nacionalna policija pronašla je u utorak telo Sibore Gagani, mlade žene albanskog porekla i italijanske državljanke, koja je nestala na jugu Španije 2014. godine.

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su u drvenoj kutiji između dva zida u stanu koji je delila s Markom R. (45), Italijanom s kojim je bila u vezi u trenutku nestanka.

Marko R. je osumnjičen da je u istom gradu, popularnom turističkom naselju Toremolinos, 27. maja ove godine ubio još jednu ženu, identifikovanu samo kao Paula.

On je pobegao sa lica mesta, ali ga je policija uhapsila. Kasnije je spontano priznao raniji zločin nakon što je u stanici video fotografiju mlade žene na plakatu za nestale osobe.

albanka

Rekao je da je koristio kiselinu da telo nestane, a zatim ga sakrio između dva zida, navodi se u saopštenju nadležnih.

Pripadnici Nacionalne jedinice pregledali su stan u kojem je par zajedno živeo 2014. godine. Koristeći rendgenski sistem, policajci su otkrili drveni sanduk sakriven između dva zida.

Nakon uviđaja, unutra su pronađeni ljudski ostaci koji su odvezeni u institut radi obdukcije i identifikacije.

Iako se još čekaju rezultati DNK testa, veruje se da se radi o nestaloj Albanki. I sam Marko R. je, nakon što je uhapšen zbog uboda još jedne žene pre skoro 10 godina, priznao da je ubio Gagani i sakrio njeno telo u zid.

Sadašnji stanari su sarađivali sa istražiteljima, koji su nekoliko puta pretraživali nekretninu bušeći male rupe u zidovima kako bi ubacili kamere, ali bezuspešno. To im je uspelo u utorak zahvaljujući rendgenskom aparatu.

Sibora Gagani se preselila na Kosta del Sol sa Markom R. 2011. i nestala 7. jula 2014. godine, ubrzo nakon raskida s njim. Od tada njeni rođaci, koji žive u Italiji, nisu znali ništa o njoj.

Policija je 2015. godine zamolila javnost da joj pomogne u lociranju i objavila njene fotografije u pokušaju da otkrije gde se nalazi. Kako je njena porodica rekla za El Espanol, Marko im je rekao da je iznenada otišla i nije otkrio gde.

Istraga o njenom nestanku obnovljena je pre nekoliko dana, nakon što je Marko R. navodno nekoliko puta izbo svoju sadašnju devojku Paulu (28) u drugoj kući u Toremolinosu.

Njihov komšija je alarmirao policiju nakon što je čuo glasnu svađu. Policajci su pronašli beživotno telo žene i započeli potragu za osumnjičenim, koji je uhapšen šest sati kasnije, prenose svetski mediji.

Nakon vesti, Siborina porodica posumnjala je da on ima veze sa njenim nestankom.

Za ubistvo komšije na novosadskoj Grbavici osuđen na 15 godina robije

84 Shares
Share via
Copy link