Magazin Srbija

Milena (70) ludo se zaljubila u Radivoja a onda ga uhvatila sa telefonom usred noći

stariji par

Sedamdesetogodišnja Beograđanka Milena V. podelila je sa portalom Žena.blic.rs svoje ljubavno iskustvo otkrivajući nam kako se emocije razvijaju u zrelom dobu ali i šta možemo očekivati od sedamdesetogodišnjeg partnera. Ono što je ona doživela, svakako je šokantno i nimalo prijatno ali poučno hrabro od ove penzionerke što je javno podelila svoje iskustvo.

– U mojim godinama, poslednje o čemu razmišljate je ljubavna veza. Bavite se unucima, viđate se s prijateljima, putujete, idete na koncerte, u pozorište… Gde tu da udenete nekog muškarca, vršnjaka ili starijeg, koji ujutro doručkuje šaku lekova, tri puta dnevno meri pritisak, stalno priča o svojim tegobama i ide da spava najkasnije u deset.

Dosta vam je i sopstvenog rasporeda koji se ne razlikuje mnogo od ovog, na kraju krajeva, to su ozbiljne godine koje baš nemaju perspektivu kada je reč o vezama i ljubavima.

Pri tome, nisam se osećala toliko usamljenom da bih srljala u „staračku“ romansu samo zato da bih imala nekog – započinje svoju priču sedamdesetogodišnja Beograđanka Milena V. penzionisana doktorka, udovica već deset godina.

A onda sam upoznala Radivoja

stariji par sreca

A onda sam na proslavi rođenja unuke moje prijateljice upoznala Radivoja, dobrodržećeg gospodina pet godina starijeg od mene, odavno razvedenog, koji mi je prišao s čašom vina i započeo neobavezno ćaskanje.

Bilo mi je prijatno u njegovom društvu, ali ništa više od toga. Nikakvi leptirići, nikakva toplina i osećaj bliskosti, nije me privlačio ni fizički, ako je to u našim godinama uopšte bitno. Ipak, laskali su mi njegova zainteresovanost i pažnja pa sam prihvatila poziv da se nađemo na kafi i tako je sve počelo.

Ukratko, krenuo je da me, kako današnji klinci kažu, muva, ali suptilno, pametno, polako, ni na čemu nije insistirao. Dok sam se okrenula, postali smo par – nastavlja svoju ispovest Milena, kojoj se, kako kaže, narednih nekoliko meseci pretvorilo u čudo.

Samo seks je bio problem

– Pomislila sam da je to čovek s kojim bih mogla da ostarim. Teško da sam ikada upoznala tako brižnog i posvećenog muškarca, nežnog i privrženog, velikodušnog, tolerantnog. Imponovalo mi je njegovo obrazovanje, bila su mi zanimljiva njegova interesovanja i hobiji, dopadalo mi se to što voli da putuje, što je radoznao, duhovit, vredan.

S dvojicom sinova, koji su posle razvoda ostali s majkom, ali je s njima uvek imao dobar odnos, vodi unosan porodični biznis, bio je vrlo aktivan, neumoran.
– Naš problem, ako se to u ovim godinama može nazvati problemom, bili su intimni odnosi. Da, da, starcima to nije strano. Međutim, iako me je privlačio i umeo da me uzbudi, nikada nismo bili intimni do kraja, jer nije uspevao da postigne erekciju, što je Radivoja, koji je u mlađim godinama bio izuzetno aktivan na tom polju, izuzetno deprimiralo- priča Milena nastavljajući.

–  Vijagra nije dolazila u obzir jer ima visok pritisak, ali intime te vrste, što se mene tiče, nije moralo ni da bude. Stariji partner može vas osvojiti i zadržati na hiljadu drugih načina-ističe sagovornica portala Žena.blic.

stari-ljudi-igre-memorijeKad god se probudim, on bulji u telefon

Međutim, posle početne idile, pojavile su se „nevolje u raju“.

– Kada bih spavala kod njega, dešavalo se da se noću probudim i vidim kako bulji u telefon. Čim bi primetio da ga gledam, odložio bi ga na noćni ormarić, i čvrsto me zagrlio, naslonivši glavu na moje rame. Bila sam sigurna da me voli, mada mi je ponekad delovao nekako dalek, kao da su mu misli stotinama milja daleko. U nekoliko navrata, kada bih izgovorila kako mi sve više znači, ne bi se raznežio, kao što bi se dalo očekivati, već bi iznenada promenio temu skrećući razgovor na neku ordinarnu glupost, što me je jako povređivalo- priča Milena i dodaje da su upravo to bili znaci koje nije primećivala.

Kako kaže, verovala je da je zbog posla, ipak je čovek u poznim godinama a radi, imao je pravo da bude umoran, neraspoložen, da mu nije ni do čega.

– Nije bilo to, niti išta slično… Radilo se o nečem potpuno neverovatnom, toliko čudnom da se i danas, kad se svega setim, osetim postiđeno jer sam ispala tako naivna i glupa, priča Milena.

A šta se sve vreme dešavalo?

Poslužila sam se jednom prilikom njegovim telefonom i, pusto žensko, pročačkala da vidim šta tu ima. Bolje bi bilo da nisam…

– Otvorila sam Pandorinu kutiju! Pojavilo se na desetine foldera sa fotografijama, hronološki poređanih, naslovljenih samo jednim ženskim imenom. A u njima, slike starije gospođe snimljene krišom, izdaleka, na ulici, u restoranu, pozorištu, kopirane s fejsbuka i instagrama…

– Bilo je tu i zajedničkih fotografija, Radivojevih i njenih, očito napravljenih pre mnogo godina. A onda je usledio glavni šok: otišla sam na fb pretragu i ustanovila da je moj dragi svaki bogovetni dan, ponekad i po nekoliko puta, špijunirao nalog te dame. A Radivoje je tu bio više nego aktivan, uredno je pregledao sve što ima veze sa ženom kojom je očito bio opsednut. Naravno, to je činio i kad sam bila kod njega, čak i kad smo ležali jedno pored drugog-prepričava penzionerka.

Sve je priznao

– Kad sam ga upitala šta sve to znači, nije imao kud, sve je priznao. Ukratko, otkrila sam da moj sedamdesetpetogodišnji starac još uvek pati za ženom svog života, kojoj su sada sedamdeset tri, a s kojom se zabavljao pre pune dve decenije!

telefon-poruka-mobilniNapustila ga je bez reči objašnjenja, a Radivoje je očajnički, na sve načine, pokušavao je vrati. Nije htela ni da čuje. Nikada nije saznao zašto je otišla, a on je postao potpuno opsednut njome.

– Rekao mi je da mu je žao, ali da je to jače od njega. Da ne može da prežali što ju je izgubio i da bi sutra bio s njom, samo kad bi htela, nije mu važno što je to sada već starica, ne bi je, kaže, menjao za deset mladih. Malo je reći koliko sam bila šokirana, razočarana i povređena. Bilo bi to dirljivo da u sve to nije uvukao toliko žena koje su, kao i ja, živele u iluziji da su voljene i jedine – završava svoju neobičnu ispovest Milena, koja je godinu dana nakon bolnog raskida još uvek sama.

– Shvatila sam da je to jednostavno bila loša sreća, ali i nešto što smatram najboljom tekovinom svog poznog ljubavnog brodoloma – da ljubav još kako može da se desi i u poznim godinama. Možda će se i meni dogoditi neka normalna i prava, ko zna?

Foto: Stefana Savić

Izvor: zena.blic.rs

Penzioner poklanja kuću, stan i penziju, mlada da bude neinficirana i mentalno zdrava

26 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap