Magazin

Najtužnija slika s Kosova na godišnjcu Oliverovog ubistva: Odseli nas srpska vlast

fb-kosovo
Printscreen/Facebook

Iz Gornjeg Кusca ovih dana odlazi nekoliko porodica, a ova slika tuge nam dolazi jutros, upravo iz tog mesta.

Sin je otišao sa porodicom od kuće, jer za njega mesta pod ovim nebom nije bilo. Кao fakultetski obrazovan čovek, dobijao je minimalac.

Ali, u ovom selu svi članovi porodica koje su bliske vlastima ili učestvuju u vlasti primaju po nekoliko plata.

Tako izgleda jedinstvo u njihovim očima. Oni su miljenici Beograda i život Srba na КiM je oslikan njihovim idiličnim pričama. Njihove imovinske karte su značajno promenjene.

Priče naroda ne osluškuje niko, a ovakvu priču smatraju kaljanjem jedinstva.

Zbog takvog odnosa, svakim danom nas je sve manje.

Otac je iz očaja i besa pred kućom napisao poruku.

U nedelju, 16. januara, navršiće se tačno četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Tačno toliko vremena je prošlo i bez odgovora na pitanje „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“

To pitanje će građani i opozicioni političari ponovo postaviti u nedelju, tačno u podne, kada će početi protestna šetnja za Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović, opozicioni političar sa Kosova i Metohije, ubijen je 16. januara 2018. godine hicima iz vatrenog oružja sa leđa.

Iako su vlasti u Srbiji isticale kako će se ceo slučaj rešiti ekspresno, evo prošlo je četiri godine kako odgovora nema.

Građani i opozicionari će i u nedelju, na godišnjicu ubistva Olivera, prošetati centrom Beograda, gde će još jednom pitati ko je odgovoran za likvidaciju političara iz Kosovske Mitrovice.

– Ko je ubio Olivera? Odgovor tražimo 4 godine. Ko je pucao u leđa Oliveru? Četvrta godina kako se zajedno okupljamo na isti dan. U nedelju, 16. januara u 12,00 ispred Predsedništva (Andrićev venac) tražimo odgovor. Protestna šetnja do crkve sv. Marka gde ćemo zapaliti sveće – navodi se u pozivu građanima na protestnu šetnju.

Građane je na pomenutu šetnju pozvao i Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, koji je objasnio kuda će se sve proći.

– Na dan ubistva 16. januara u 12 sati pod motom „Ko je ubio Olivera“ protestni skup će započeti ispred Predsedništva Srbije, a nakon toga protestna šetnja će ići do Trga republike, pored Politike do RTS-a da bi se završila ispred crkve Svetog Marka, paljenjem sveća za Olivera – izjavio je nedavno Janko Veselinović za Direktno.rs.

Napomenimo i to, ubistvo je usledilo samo koji mesec posle skandaloznog spota na televiziji Pink, gde je nacrtana meta na čelu Oliveru i gde je on do krajnje mere satanizovan i provučen kroz blato.

Nalogodavci tog spota do dana današnjeg nisu poznati.

Levijatani pošli u boj na Kosovu, pa vraćeni s granice jer nisu imali PCR test

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

146 Shares
146 Shares
Share via
Copy link