Uncategorized

Račune za Informatiku tokom vanrednog stanja Novosađani ne moraju da plate do 2021.

Novosađani račune za komunalne i druge usluge koje naplaćuje Informatika, a koji stignu tokom vanrednog stanja, ne moraju da plate pre 2021. godine.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da je ovo vid pomoći građanima, jer su tokom vanrednog stanja mnogi ostali bez prihoda ili primaju umanjene zarade.

Prema njegovim rečima, na računima za mart, kao i drugim računima koji stignu za vreme vanrednog stanja, stajaće datum dospeća 31. decembar 2020. godine.

“Računi će dospevati na naplatu u 2021. godini bez obračuna kamate. Znači niko nije dužan da plati račune dok traje vanredno stanje. Naravno, oni koji žele mogu da plate, time će olakšati Gradu da radi i hvala im na tome”, naveo je Vučević, a preneo 021.

Gradonačelnik je dodao i da će Grad pokušati da dodatno pomogne privredi, pored odluka koje donosi Republika. Kao primer je naveo to što će plaćanje rezervacije tezgi dok pijace ne rade, biti preneto na period kada ponovo počnu da rade.

Razmatraju se i različiti modeli kako da zakupci poslovnog prostora svoje obaveze namire uz popust do kraja godine, ili da u 2021. godini isplate zakupninu u celosti, bez obračunavanja kamate.

Vučević je dodao da će narednih dana doneti odluke kako bi ugostitelji, frizeri i druge uslužne radnje ostale u lokalima, da ekonomski izdrže ovaj period i da sačuvaju radna mesta.

Novi Sad odbio da plati hakerima i ostao bez podataka, a gradonačelnik sleže ramenima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link